RETRO RÁDIÓ

Így tedd a tojást a húsvéti asztalra, és mindenkinek leesik az álla

Létrehozva2025. 04. 07. 14:30

Ha idén szeretnéd valami különlegességgel elkápráztatni a vendégeket, próbáld ki ezt a receptet! Ez a húsvéti töltött tojás nemcsak isteni finom, de különleges színvilágával a bőségesen terített asztal dísze is. Elkészíteni pedig egyáltalán nem bonyolult.

Tarol az interneten ez a tojásrecept, és nem véletlen, hiszen pazar látványt nyújt a végeredmény. A kaszinótojás újra kezd divatba jönni, ez a rózsaszínű, húsvéti töltött tojás pedig garantált, hogy a vendégek kedvence lesz. Ráadásul egyáltalán nem tart hosszabb ideig elkészíteni, mint a hagyományos változatot. Az élénk színt nem ételízesítő, hanem természetes anyagok adják, amik nemcsak megszínezik, de finom ízt is adnak a főtt tojásnak. A töltelék pedig a végtelenségig variálható: készítheted majonézzel és zöldfűszerekkel, de keverhetsz hozzá tonhalat is. Az biztos, hogy a rózsaszín főtt tojás a húsvéti menü sztárja lesz!

Fantasztikusan mutat a rózsaszín húsvéti töltött tojás.
A húsvéti töltött tojás mindenki kedvence lesz. Fotó: Ekaterina Markelova /  Shutterstock

Mitől lesz szép színe?

Több verziót is találhatsz az interneten: lila káposzta, vagy cékla – az utóbbi sokkal hatásosabb, elég csak arra gondolj, hogy már a hámozás közben is megfesti az ujjaidat a cékla. A húsvéti töltött tojáshoz a főtt tojásokat hámozás után céklalében kell áztatni, hogy szép színt kapjon a külsejük, és ehhez a léhez adhatsz ízlés szerint fűszereket is, hogy még finomabb legyen a végeredmény.

Húsvéti töltött tojás recept

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 2 kisebb darab cékla
  • só, bors
  • babérlevél
  • curry
  • kurkuma
  • 1 db tonhalkonzerv
  • 1 tk mustár
  • krémsajt
  • olívaolaj
Minél tovább ázik a céklalében, annál szebb lesz a színe. Fotó: Ripost

Elkészítés: 

  • Főzd meg a tojásokat, majd pucold meg őket, és tedd félre.
  • Készítsd el a céklalevet: a hámozott céklákat darabold fel, majd tedd a tűzhelyre annyi vízben, amennyi ellepi őket. Adj a főzőléhez sót, borsot, babérlevelet, curryt és kurkumát ízlés szerint. Főzd a céklát legalább 20 percig, majd vedd le a tűzről, és hagyd teljesen kihűlni. 
  • A tojásokat tedd egy zárható edénybe, pl. befőttesüvegbe, öntsd rájuk a céklalevet, és hagyd őket állni benne legalább 4-6 órán át, de akár egész éjszakára is a hűtőben maradhatnak. Minél tovább áznak, annál élénkebb színük lesz.
  • Az áztatás után vedd ki a céklaléből a tojásokat, majd csepegtesd le őket egy konyhai papírtörlőn. Vágd ketté őket, szedd ki a sárgájukat, és tedd egy késes aprítógépbe. Add a főtt tojássárgákhoz a lecsepegtetett tonhalat, a mustárt, sót, borsot, egy kevés olívaolajat, és annyi krémsajtot, hogy könnyen kenhető legyen majd a krém állaga. Ízlés szerint tehetsz hozzá olajbogyót is. 
  • A húsvéti töltött tojás elkészítéséhez a tölteléket keverd homogénné az aprítógép segítségével (vagy egy villával), majd töltsd egy zacskóba, és egy habkinyomó fej segítségével töltsd a krémet a főtt tojásfehérjékbe. Zöldfűszerekkel díszítheted a tálaláshoz. Ezen a videón megnézheted lépésről lépésre, hogyan készül!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.