Krausz Gábor
Ha idén szeretnéd valami különlegességgel elkápráztatni a vendégeket, próbáld ki ezt a receptet! Ez a húsvéti töltött tojás nemcsak isteni finom, de különleges színvilágával a bőségesen terített asztal dísze is. Elkészíteni pedig egyáltalán nem bonyolult.
Tarol az interneten ez a tojásrecept, és nem véletlen, hiszen pazar látványt nyújt a végeredmény. A kaszinótojás újra kezd divatba jönni, ez a rózsaszínű, húsvéti töltött tojás pedig garantált, hogy a vendégek kedvence lesz. Ráadásul egyáltalán nem tart hosszabb ideig elkészíteni, mint a hagyományos változatot. Az élénk színt nem ételízesítő, hanem természetes anyagok adják, amik nemcsak megszínezik, de finom ízt is adnak a főtt tojásnak. A töltelék pedig a végtelenségig variálható: készítheted majonézzel és zöldfűszerekkel, de keverhetsz hozzá tonhalat is. Az biztos, hogy a rózsaszín főtt tojás a húsvéti menü sztárja lesz!
Több verziót is találhatsz az interneten: lila káposzta, vagy cékla – az utóbbi sokkal hatásosabb, elég csak arra gondolj, hogy már a hámozás közben is megfesti az ujjaidat a cékla. A húsvéti töltött tojáshoz a főtt tojásokat hámozás után céklalében kell áztatni, hogy szép színt kapjon a külsejük, és ehhez a léhez adhatsz ízlés szerint fűszereket is, hogy még finomabb legyen a végeredmény.
Hozzávalók:
Elkészítés: