
Így tedd a tojást a húsvéti asztalra, és mindenkinek leesik az álla
Ha idén szeretnéd valami különlegességgel elkápráztatni a vendégeket, próbáld ki ezt a receptet! Ez a húsvéti töltött tojás nemcsak isteni finom, de különleges színvilágával a bőségesen terített asztal dísze is. Elkészíteni pedig egyáltalán nem bonyolult.
Tarol az interneten ez a tojásrecept, és nem véletlen, hiszen pazar látványt nyújt a végeredmény. A kaszinótojás újra kezd divatba jönni, ez a rózsaszínű, húsvéti töltött tojás pedig garantált, hogy a vendégek kedvence lesz. Ráadásul egyáltalán nem tart hosszabb ideig elkészíteni, mint a hagyományos változatot. Az élénk színt nem ételízesítő, hanem természetes anyagok adják, amik nemcsak megszínezik, de finom ízt is adnak a főtt tojásnak. A töltelék pedig a végtelenségig variálható: készítheted majonézzel és zöldfűszerekkel, de keverhetsz hozzá tonhalat is. Az biztos, hogy a rózsaszín főtt tojás a húsvéti menü sztárja lesz!

Mitől lesz szép színe?
Több verziót is találhatsz az interneten: lila káposzta, vagy cékla – az utóbbi sokkal hatásosabb, elég csak arra gondolj, hogy már a hámozás közben is megfesti az ujjaidat a cékla. A húsvéti töltött tojáshoz a főtt tojásokat hámozás után céklalében kell áztatni, hogy szép színt kapjon a külsejük, és ehhez a léhez adhatsz ízlés szerint fűszereket is, hogy még finomabb legyen a végeredmény.
Húsvéti töltött tojás recept
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 2 kisebb darab cékla
- só, bors
- babérlevél
- curry
- kurkuma
- 1 db tonhalkonzerv
- 1 tk mustár
- krémsajt
- olívaolaj

Elkészítés:
- Főzd meg a tojásokat, majd pucold meg őket, és tedd félre.
- Készítsd el a céklalevet: a hámozott céklákat darabold fel, majd tedd a tűzhelyre annyi vízben, amennyi ellepi őket. Adj a főzőléhez sót, borsot, babérlevelet, curryt és kurkumát ízlés szerint. Főzd a céklát legalább 20 percig, majd vedd le a tűzről, és hagyd teljesen kihűlni.
- A tojásokat tedd egy zárható edénybe, pl. befőttesüvegbe, öntsd rájuk a céklalevet, és hagyd őket állni benne legalább 4-6 órán át, de akár egész éjszakára is a hűtőben maradhatnak. Minél tovább áznak, annál élénkebb színük lesz.
- Az áztatás után vedd ki a céklaléből a tojásokat, majd csepegtesd le őket egy konyhai papírtörlőn. Vágd ketté őket, szedd ki a sárgájukat, és tedd egy késes aprítógépbe. Add a főtt tojássárgákhoz a lecsepegtetett tonhalat, a mustárt, sót, borsot, egy kevés olívaolajat, és annyi krémsajtot, hogy könnyen kenhető legyen majd a krém állaga. Ízlés szerint tehetsz hozzá olajbogyót is.
- A húsvéti töltött tojás elkészítéséhez a tölteléket keverd homogénné az aprítógép segítségével (vagy egy villával), majd töltsd egy zacskóba, és egy habkinyomó fej segítségével töltsd a krémet a főtt tojásfehérjékbe. Zöldfűszerekkel díszítheted a tálaláshoz. Ezen a videón megnézheted lépésről lépésre, hogyan készül!






