Lusta asszony süteménye: ez lesz a húsvét kedvenc desszertje
Hamarosan itt a húsvét és a sok répás süti és a bejgli mellé nem árt egy kis változatosság. Azt gondoljuk, hogy a Lusta asszony sütije nem maradhat ki az ünnepi desszertek közül. Mutatjuk a szuper egyszerű receptet.
Érkezik a húsvét és már most érdemes elgondolkodni, milyen édességgel, süteménnyel készülj a családnak és a barátoknak. A Lusta asszony eprese épp egy olyan desszert, amivel kibővítheted a szokásos finomságokat. Elkészítése egyszerű: még gyúrni sem kell! Mutatjuk a receptet, hidd el nem bánod meg, ha megsütöd! Mindenki imádni fogja.
Olvaszd fel a vajat, majd kend meg vele a tepsit. (Ha teszel bele sütőpapírt, akkor azt kend meg a vajjal )
A lisztet szitáld bele a keverőtálba, add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport a szódabikarbónát és a sót, majd keverd alaposan össze.
A lisztes keverék felét egyenletesen szórd bele a vajjal kikent 22x 32 cm-es tepsibe, a maradékot pedig tedd félre.
Erre morzsold rá a túrót, majd ízlés szerint szórd meg a feldarabolt eperrel.
Mehet rá az őrölt fahéj, a vaníliás cukor, majd szórd rá a maradék lisztes keveréket.
A tojásokat egy tálba üsd bele, verd fel, majd add hozzá a tejet és keverd simára. Öntsd rá a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhová kerüljön bele. Majd csipegesd rá a vajat. Ezután villával kicsit mozgasd meg úgy, hogy belefedje mindenhol a tojásos-tejes keverék a lisztet. Légekeverésesen 170 C fokra előmelegített sütőbe helyezd be, majd kb. 50 perc alatt süsd készre. Ha látod, hogy aranybarna a teteje, már jó is!