
Lusta asszony süteménye: ez lesz a húsvét kedvenc desszertje
Hamarosan itt a húsvét és a sok répás süti és a bejgli mellé nem árt egy kis változatosság. Azt gondoljuk, hogy a Lusta asszony sütije nem maradhat ki az ünnepi desszertek közül. Mutatjuk a szuper egyszerű receptet.
Érkezik a húsvét és már most érdemes elgondolkodni, milyen édességgel, süteménnyel készülj a családnak és a barátoknak. A Lusta asszony eprese épp egy olyan desszert, amivel kibővítheted a szokásos finomságokat. Elkészítése egyszerű: még gyúrni sem kell! Mutatjuk a receptet, hidd el nem bánod meg, ha megsütöd! Mindenki imádni fogja.

Lusta asszony eprese
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 35 dkg túró
- 50 dkg eper
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2,5 dkg vaj
Így készítsd el:
- Olvaszd fel a vajat, majd kend meg vele a tepsit. (Ha teszel bele sütőpapírt, akkor azt kend meg a vajjal )
- A lisztet szitáld bele a keverőtálba, add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport a szódabikarbónát és a sót, majd keverd alaposan össze.
- A lisztes keverék felét egyenletesen szórd bele a vajjal kikent 22x 32 cm-es tepsibe, a maradékot pedig tedd félre.
- Erre morzsold rá a túrót, majd ízlés szerint szórd meg a feldarabolt eperrel.
- Mehet rá az őrölt fahéj, a vaníliás cukor, majd szórd rá a maradék lisztes keveréket.
- A tojásokat egy tálba üsd bele, verd fel, majd add hozzá a tejet és keverd simára. Öntsd rá a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhová kerüljön bele. Majd csipegesd rá a vajat. Ezután villával kicsit mozgasd meg úgy, hogy belefedje mindenhol a tojásos-tejes keverék a lisztet. Légekeverésesen 170 C fokra előmelegített sütőbe helyezd be, majd kb. 50 perc alatt süsd készre. Ha látod, hogy aranybarna a teteje, már jó is!
- Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni.
Jó étvágyat!
forrás: mindmegette.hu







