Létrehozva: 2025.03.27.

Lusta asszony süteménye: ez lesz a húsvét kedvenc desszertje

Hamarosan itt a húsvét és a sok répás süti és a bejgli mellé nem árt egy kis változatosság. Azt gondoljuk, hogy a Lusta asszony sütije nem maradhat ki az ünnepi desszertek közül. Mutatjuk a szuper egyszerű receptet.

Érkezik a húsvét és már most érdemes elgondolkodni, milyen édességgel, süteménnyel készülj a családnak és a barátoknak. A Lusta asszony eprese épp egy olyan desszert, amivel kibővítheted a szokásos finomságokat. Elkészítése egyszerű: még gyúrni sem kell! Mutatjuk a receptet, hidd el nem bánod meg, ha megsütöd! Mindenki imádni fogja.

Lusta asszony rétese
Lusta asszony rétese/ Fotó: mindmegette.hu

Lusta asszony eprese

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 35 dkg túró
  • 50 dkg eper
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg vaj

Így készítsd el:

  1. Olvaszd fel a vajat, majd kend meg vele a tepsit. (Ha teszel bele sütőpapírt, akkor azt kend meg a vajjal )
  2. A lisztet szitáld bele a keverőtálba, add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport a szódabikarbónát és a sót, majd keverd alaposan össze. 
  3. A lisztes keverék felét egyenletesen szórd bele a vajjal kikent 22x 32 cm-es tepsibe, a maradékot pedig tedd félre. 
  4. Erre morzsold rá a túrót, majd ízlés szerint szórd meg a feldarabolt eperrel. 
  5. Mehet rá az őrölt fahéj, a vaníliás cukor, majd szórd rá a maradék lisztes keveréket. 
  6. A tojásokat egy tálba üsd bele, verd fel, majd add hozzá a tejet és keverd simára. Öntsd rá a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhová kerüljön bele. Majd csipegesd rá a vajat. Ezután villával kicsit mozgasd meg úgy, hogy belefedje mindenhol a tojásos-tejes keverék a lisztet. Légekeverésesen 170 C fokra előmelegített sütőbe helyezd be, majd kb. 50 perc alatt süsd készre. Ha látod, hogy aranybarna  a teteje, már jó is! 
  7. Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni.

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek