Indul hamarosan az eperszezon. Ez a finom epres pohárkrémet neked is meg kell kóstolni. Tuti, hogy a családnak és a vendégeknek is nagy kedvence lesz. Mutatjuk a szuper receptet.
Hamarosan kezdődik az eperszezon, érdemes elkezdeni a ráhangolódást. Ezt az epres pohárkrémet villámgyorsan elkészítheted, jó, ha van rutinod a tiramisu kapcsán. Most egy igazi ínyenceknek való desszert receptjét hoztuk el neked. Amint megjelenik az eper a piacon, érdemes kipróbálni, az egész család imádni fogja.
Epres pohárkrém/ Fotó: mindmgette.hu
Epres pohárkrém-Tiramisu
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
14 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
6 dkg porcukor
1 tk vaníliaaroma
1 csomag babapiskóta
1 doboz eper+a díszítéshez
1 ek citromlé
2 dl víz
1 ek keményítő
Így készítsd el:
Keverd ki a mascarponét 4 dkg cukorral.
A habtejszínt a porcukorral és a vaníliakivonattal keverd habosra, majd lassan adagold hozzá a mascarpone keverékhez. Töltsd habzsákba a krémet, és tedd a hűtőbe.
A megmosott epret a citromlevet, a maradék cukrot és vizet egy lábosban forrald fel. Főzd addig, míg az eper meg nem puhul. A levéből tegyél félre (a babapiskótához mártogatni).
Keményítőt kevés vízzel keverd ki, majd add hozzá az epres szószhoz, és forrald össze vele. Tedd félre hűlni.
Törd ketté a babapiskótákat és mártogasd bele a félretett eperszószba, majd tedd a pohár aljára. Erre rakj a krémből, amit a habzsák segítségével nyomj ki a piskótára. A krémre pedig mehet az eperszósz. Ezt a sorrendet ismételd meg a pohár nagyságától függően. A tetejére a félretett eperszósz kerüljön. Friss eperrel díszítsd.Hűtsd le, és fogyaszthatod is.