
Villámgyors epres pohárkrém, ez valami isteni
Indul hamarosan az eperszezon. Ez a finom epres pohárkrémet neked is meg kell kóstolni. Tuti, hogy a családnak és a vendégeknek is nagy kedvence lesz. Mutatjuk a szuper receptet.
Hamarosan kezdődik az eperszezon, érdemes elkezdeni a ráhangolódást. Ezt az epres pohárkrémet villámgyorsan elkészítheted, jó, ha van rutinod a tiramisu kapcsán. Most egy igazi ínyenceknek való desszert receptjét hoztuk el neked. Amint megjelenik az eper a piacon, érdemes kipróbálni, az egész család imádni fogja.

Epres pohárkrém-Tiramisu
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 14 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 6 dkg porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 csomag babapiskóta
- 1 doboz eper+a díszítéshez
- 1 ek citromlé
- 2 dl víz
- 1 ek keményítő
Így készítsd el:
- Keverd ki a mascarponét 4 dkg cukorral.
- A habtejszínt a porcukorral és a vaníliakivonattal keverd habosra, majd lassan adagold hozzá a mascarpone keverékhez. Töltsd habzsákba a krémet, és tedd a hűtőbe.
- A megmosott epret a citromlevet, a maradék cukrot és vizet egy lábosban forrald fel. Főzd addig, míg az eper meg nem puhul. A levéből tegyél félre (a babapiskótához mártogatni).
- Keményítőt kevés vízzel keverd ki, majd add hozzá az epres szószhoz, és forrald össze vele. Tedd félre hűlni.
- Törd ketté a babapiskótákat és mártogasd bele a félretett eperszószba, majd tedd a pohár aljára. Erre rakj a krémből, amit a habzsák segítségével nyomj ki a piskótára. A krémre pedig mehet az eperszósz. Ezt a sorrendet ismételd meg a pohár nagyságától függően. A tetejére a félretett eperszósz kerüljön. Friss eperrel díszítsd.Hűtsd le, és fogyaszthatod is.
Jó étvágyat!
forrás:mindmegette.hu







