FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2025.03.17. 12:30

Villámgyors epres pohárkrém, ez valami isteni

Indul hamarosan az eperszezon. Ez a finom epres pohárkrémet neked is meg kell kóstolni. Tuti, hogy a családnak és a vendégeknek is nagy kedvence lesz. Mutatjuk a szuper receptet.

Hamarosan kezdődik az eperszezon, érdemes elkezdeni a ráhangolódást. Ezt az epres pohárkrémet villámgyorsan elkészítheted, jó, ha van rutinod a tiramisu kapcsán. Most egy igazi ínyenceknek való desszert receptjét hoztuk el neked. Amint megjelenik az eper a piacon, érdemes kipróbálni, az egész család imádni fogja. 

epres pohárkrém
Epres pohárkrém/ Fotó: mindmgette.hu

Epres pohárkrém-Tiramisu

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 14 dkg cukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 doboz eper+a díszítéshez
  • 1 ek citromlé
  • 2 dl víz
  • 1 ek keményítő

Így készítsd el:

  1. Keverd ki a mascarponét 4 dkg cukorral. 
  2. A habtejszínt a porcukorral és a vaníliakivonattal keverd habosra, majd lassan adagold hozzá a mascarpone keverékhez. Töltsd habzsákba a krémet, és tedd a hűtőbe.
  3. A megmosott epret a citromlevet, a maradék cukrot és vizet egy lábosban forrald fel. Főzd addig, míg az eper meg nem puhul. A levéből tegyél félre (a babapiskótához mártogatni).
  4. Keményítőt kevés vízzel keverd ki, majd add hozzá az epres szószhoz, és forrald össze vele. Tedd félre hűlni.
  5. Törd ketté a babapiskótákat és mártogasd bele a félretett eperszószba, majd tedd a pohár aljára. Erre rakj a krémből, amit a habzsák segítségével nyomj ki a piskótára. A krémre pedig mehet az eperszósz. Ezt a sorrendet ismételd meg a pohár nagyságától függően. A tetejére a félretett eperszósz kerüljön. Friss eperrel díszítsd.Hűtsd le, és fogyaszthatod is.

Jó étvágyat!

forrás:mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek