FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.24.

3 könnyű pohárkrém, amivel megkoronázod szentestén a vacsorát

Ínycsiklandó és mutatós desszertek a pohárkrémek! Karácsonykor nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. Íme, három fantasztikus recept.

Szentestére, karácsonyra készíts pohárkrémet! Szuper ötlet, mert nem kell sütögetni, gyorsan elkészülnek és nagyon jól mutatnak az  ünnepi asztalon ! Szuper recepteket hoztunk most nektek: 

1. Baileys likőrös puding

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 0,5 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg kakaós keksz
  • 1 dl baileys krémlikör
  • 2 db banán
  • 2 dl habtejszín

karamellszószhoz:

  • 4 ek cukor
  • 1 ek vaj
  • 1 dl tejszín

Így készítsd el:

  1. Keverd el cukorral a pudingport és főzd meg tejben.
  2. Karamellizáld a cukrot, majd keverd hozzá a vajat, a tejszínt és az egészet forrad össze.
  3. 4 tálkába vagy pohárba tördelj kekszet, locsold meg a likőrrel. Tehetsz mellé banánkarikákat, majd kanalazz rá a kész pudingból.
  4. Verd habbá a tejszínt, kanalazd a pudingra, majd locsold meg a karamellaszósszal. Végezetül apróra tördelt csokival, és banánkarikákkal tökéletesítheted  kompozíciót. Szervírozás előtt néhány órát pihentesd hűtőben. Így összeérnek az ízek.

 Jó étvágyat!

2.Gyors csokis pohárkrém

Fotó: mindmegette.hu

 

Hozzávalók:

  • 3 lap fehér zselatin
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 3 db tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 csom vaníliáscukor
  • 2 dl tejszín

Így készítsd el:

  1. Áztasd a zselatint hideg vízbe. Tördeld a csokit apró darabokra, és vízgőz felett olvaszd meg. Verd a tojást habosra keverd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot is, majd add hozzá az olvasztott csokit.
  2. A zselatint nyomkodd ki, olvaszd fel kis lángon, és keverd a csokikrémbe. A tejszín felét verd habbá és vegyítsd bele a masszába. A krémet tálkákba, poharakba tedd, és kb. 2 órára tedd a hűtőbe.
  3. A maradék tejszínből készíts habot és egy csillagcsöves nyomózsákból nyomj a krém tetejére habrózsákat.

Jó étvágyat!

3.Mákos marcipánkrém

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 4 db zselatinlap
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg marcipánmassza
  • 4 dkg cukor
  • 2 ek vaníliapuding
  • 2,5 dl tejszín
  • 4 ek mák

Így készítsd el:

  1. Áztasd a zselatint hideg vízbe. Tedd a tejet a lábasba, reszeld bele a marcipánt, keverd bele a mákot, a cukrot és a pudingport, majd kevergetés mellett forrald fel.
  2. Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a kinyomott zselatint. A tejszínt verd kemény habbá, és amikor a krém zselésedni kezd, forgasd hozzá.
  3. A krémet tedd poharakba és utána a hűtőbe.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek