Ínycsiklandó és mutatós desszertek a pohárkrémek! Karácsonykor nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. Íme, három fantasztikus recept.
Szentestére, karácsonyra készíts pohárkrémet! Szuper ötlet, mert nem kell sütögetni, gyorsan elkészülnek és nagyon jól mutatnak az ünnepi asztalon ! Szuper recepteket hoztunk most nektek:
1. Baileys likőrös puding
Fotó: mindmegette.hu
Hozzávalók:
0,5 tasak vaníliás pudingpor
2 ek cukor
2,5 dl tej
20 dkg kakaós keksz
1 dl baileys krémlikör
2 db banán
2 dl habtejszín
karamellszószhoz:
4 ek cukor
1 ek vaj
1 dl tejszín
Így készítsd el:
Keverd el cukorral a pudingport és főzd meg tejben.
Karamellizáld a cukrot, majd keverd hozzá a vajat, a tejszínt és az egészet forrad össze.
4 tálkába vagy pohárba tördelj kekszet, locsold meg a likőrrel. Tehetsz mellé banánkarikákat, majd kanalazz rá a kész pudingból.
Verd habbá a tejszínt, kanalazd a pudingra, majd locsold meg a karamellaszósszal. Végezetül apróra tördelt csokival, és banánkarikákkal tökéletesítheted kompozíciót. Szervírozás előtt néhány órát pihentesd hűtőben. Így összeérnek az ízek.
Jó étvágyat!
2.Gyors csokis pohárkrém
Fotó: mindmegette.hu
Hozzávalók:
3 lap fehér zselatin
12 dkg étcsokoládé
3 db tojás
5 dkg kristálycukor
1 csom vaníliáscukor
2 dl tejszín
Így készítsd el:
Áztasd a zselatint hideg vízbe. Tördeld a csokit apró darabokra, és vízgőz felett olvaszd meg. Verd a tojást habosra keverd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot is, majd add hozzá az olvasztott csokit.
A zselatint nyomkodd ki, olvaszd fel kis lángon, és keverd a csokikrémbe. A tejszín felét verd habbá és vegyítsd bele a masszába. A krémet tálkákba, poharakba tedd, és kb. 2 órára tedd a hűtőbe.
A maradék tejszínből készíts habot és egy csillagcsöves nyomózsákból nyomj a krém tetejére habrózsákat.
Jó étvágyat!
3.Mákos marcipánkrém
Fotó: mindmegette.hu
Hozzávalók:
4 db zselatinlap
2,5 dl tej
15 dkg marcipánmassza
4 dkg cukor
2 ek vaníliapuding
2,5 dl tejszín
4 ek mák
Így készítsd el:
Áztasd a zselatint hideg vízbe. Tedd a tejet a lábasba, reszeld bele a marcipánt, keverd bele a mákot, a cukrot és a pudingport, majd kevergetés mellett forrald fel.
Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a kinyomott zselatint. A tejszínt verd kemény habbá, és amikor a krém zselésedni kezd, forgasd hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.