Szentestére, karácsonyra készíts pohárkrémet! Szuper ötlet, mert nem kell sütögetni, gyorsan elkészülnek és nagyon jól mutatnak az ünnepi asztalon ! Szuper recepteket hoztunk most nektek:
1. Baileys likőrös puding
Hozzávalók:
0,5 tasak vaníliás pudingpor
2 ek cukor
2,5 dl tej
20 dkg kakaós keksz
1 dl baileys krémlikör
2 db banán
2 dl habtejszín
karamellszószhoz:
4 ek cukor
1 ek vaj
1 dl tejszín
Így készítsd el:
Keverd el cukorral a pudingport és főzd meg tejben.
Karamellizáld a cukrot, majd keverd hozzá a vajat, a tejszínt és az egészet forrad össze.
4 tálkába vagy pohárba tördelj kekszet, locsold meg a likőrrel. Tehetsz mellé banánkarikákat, majd kanalazz rá a kész pudingból.
Verd habbá a tejszínt, kanalazd a pudingra, majd locsold meg a karamellaszósszal. Végezetül apróra tördelt csokival, és banánkarikákkal tökéletesítheted kompozíciót. Szervírozás előtt néhány órát pihentesd hűtőben. Így összeérnek az ízek.
Jó étvágyat!
2.Gyors csokis pohárkrém
Hozzávalók:
3 lap fehér zselatin
12 dkg étcsokoládé
3 db tojás
5 dkg kristálycukor
1 csom vaníliáscukor
2 dl tejszín
Így készítsd el:
Áztasd a zselatint hideg vízbe. Tördeld a csokit apró darabokra, és vízgőz felett olvaszd meg. Verd a tojást habosra keverd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot is, majd add hozzá az olvasztott csokit.
A zselatint nyomkodd ki, olvaszd fel kis lángon, és keverd a csokikrémbe. A tejszín felét verd habbá és vegyítsd bele a masszába. A krémet tálkákba, poharakba tedd, és kb. 2 órára tedd a hűtőbe.
A maradék tejszínből készíts habot és egy csillagcsöves nyomózsákból nyomj a krém tetejére habrózsákat.
Jó étvágyat!
3.Mákos marcipánkrém
Hozzávalók:
4 db zselatinlap
2,5 dl tej
15 dkg marcipánmassza
4 dkg cukor
2 ek vaníliapuding
2,5 dl tejszín
4 ek mák
Így készítsd el:
Áztasd a zselatint hideg vízbe. Tedd a tejet a lábasba, reszeld bele a marcipánt, keverd bele a mákot, a cukrot és a pudingport, majd kevergetés mellett forrald fel.
Húzd le a tűzről, és keverd hozzá a kinyomott zselatint. A tejszínt verd kemény habbá, és amikor a krém zselésedni kezd, forgasd hozzá.