
Fullextrás zsebes karaj: ez a recept mindet visz
Ünnepi asztalról ez az étel nem hiányozhat. A karaj töltött zsebekkel semmihez sem hasonlítható. Ezt neked is ki kell próbálni!
Készítsd el ez az isteni ételt! A zsebes karaj egy ünnepi főétel, csodálatosan mutat az asztalon, és az íze fenséges! Kihagyhatatlan fogás, igazán vendégváró finomság. Mutatjuk a receptet!

Zsebes karaj
Hozzávalók:
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 2 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 2 teáskanál füstölt pirospaprika (vagy sima paprika)
- 2 teáskanál mustár
- 1,5 dl olívaolaj
A húshoz:
- 1,2 kg sertéskaraj
- só, bors
Zsebekbe tölteléknek:
- 30 dkg sajt
- 20 dkg sonka (szeletelt)
- 10 dkg póréhagyma
- 2 db kaliforniai paprika
Így készítsd el:
- Egy keverőtálba tegyél őrölt köményt, majoránnát, koriandert, fokhagymaport, piros paprikát és mustárt. Öntsd fel olajjal. Az egészet jó alaposan keverd össze, majd tedd félre.
- Készítsd elő a húst: ha hártyás, késsel óvatosan vágd le, ügyelve, hogy a karajt ne vágd meg.
- Készítsd el a zsebeket. A karajt egy éles késsel nagyjából 1,5-2 cm távolságban vágd be keresztbe, a hús vastagságához mérten, nagyjából félig. Ízesítsd minden oldalát és a zsebeket is sóval, borssal.
- A húst tedd át egy sütőtálba, az egészet alaposan kend le a fűszeres páccal, kézzel dörzsöld be, hogy mindenhol szépen fedje. Tedd be a hűtőbe legalább 2 órára, és hagyd egy éjszakán keresztül érni a pácban.
- Pihentetés után a sütőt melegítsd elő 180 C fokra. Majd töltsd meg a zsebeket. A sajtot vágd hasábokra, és azokat csomagold bele sonkába, így biztosan nem folyik ki sütés közben az olvadó sajt. Ezeket a kis sonkabatyukat rakd a pácolt karaj zsebeibe.
- A zöldségeket alaposan mosd meg, karikázd fel a póréhagymát, tisztítsd meg, csíkozd fel a kaliforniai paprikát. És ezeket is tedd bele.
- A sütőtálat fedd le sütőpapírral és alufóliával, majd előmelegített sütőbe helyezed be 90 percre. Azután vedd le a tetejéről a fóliát, és a sütő hőmérsékletét emeld fel 200 fokra. További 5-10 percig süsd a húst, amíg szép piros nem lesz.
- Tálalás előtt hagyd pihenni a húst nagyjából 20 percig, majd szeletelheted! Köretnek kínálj hozzá burgonyapürét, ami lehet akár zöldséges is, mellé már csak egy kis savanyúság kell és indulhat a falatozás.
Jó étvágyat!
forrás: mindmegette.hu
Ripost hírek







