
A bársonyos és csomómentes madártej legfőbb titka: mutatjuk, hogy készítsd
Ha egy könnyű és isteni finom desszertre vágysz, az egyik legnagyobb klasszikus a madártej! Most eláruljuk, hogyan tudod ezt a bársonyosan lágy, vanília illatú finomságot úgy elkészíteni, hogy tényleg tökéletes legyen!
Nagyanyáink hihetetlen selymes, és krémes madártejet tudtak készíteni. Ez az egyik legfinomabb desszert, titka a bársonyosságában rejlik. Tegyük hozzá, ez a desszert napjainkban is nagy sláger. Ha te is szeretnéd, hogy tökéletes legyen, akkor ezt a receptet érdemes követned. Biztos sikered lesz vele, és az egész család kedvence lesz.

Madártej recept
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor, vagy 1 db vaníliarúd
- 1 citrom reszelt héja
- kevés só
Így készítsd el:
- Tedd fel a tejet főni.
- Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket kevés cukorral verd habbá.
- A gyöngyöző tejbe szaggasd bele a habgaluskákat, hogy tökéletes legyen, ennek titka abban rejlik, hogy a tejet ne forrald fel. Nagyjából 25 másodpercig főzd a galuskákat egyik oldalukon, majd fordítsd meg őket. Amikor készen vannak, szűrőlapáttal emeld ki a darabokat, figyelve arra, hogy ne törjenek meg.
- A tojássárgákat keverd ki a cukorral és a vaníliával, és ha igazán ízes-illatos végeredményre vágysz, adj hozzá egy citrom reszelt héját. Engedd fel a sárga krémet egy kicsit a tejjel, majd keverd bele a fazékba.
- Lassú tűzön,folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Nem szabad, hogy erőteljesen forrjon a tej, mert kicsapódik a tojás sárgája. Amint tökéletesen megcsináltad és az állaga kitűnő, hagyd kihűlni a madártejet, és tedd rá a tetejére a habot is.
Jó étvágyat!
TIPP:
Ha nehezen sűrűsödne a madártej, tegyél 1-2 teáskanál lisztet vagy keményítőt a tojássárgákhoz. A kész madártej tetejét tálalás előtt megszórhatod csokiforgáccsal.







