
Nagymama isteni húslevese: így lesz a legfinomabb
A húsleves örök klasszikus, nem hiányozhat a vasárnapi asztalról. De vajon melyik része kerüljön a marhának a levesbe, hogy az tényleg a legfinomabb legyen? Mutatjuk!
A csodás hétvégi ebéd egyik alappillére első fogásként a húsleves. Minden időnk nagy kedvence a nagyszülők házi receptje alapján kerül be a családi legendáriumokba. Ahány ház persze, annyiféle húsleves, de abban talán mindenki egyetért, hogy ez az ételköltemény marhafarokkal az igazi. A marhának ezen részén nem száraz, de kellőképpen szálas a hús. Nagyon sok benne az ízület és a porc, így a hosszú órákon főzött levesbe rengeteg egészséges kollagén kerül. Ha tényleg legfinomabb változatát szeretnéd ennek a levesnek, akkor bizony nem bánod meg, ha ezt a húsleves receptet készíted el.

Húsleves marhafarokból
Hozzávalók:
- 1 db marhafarok darabokra vágva ( kb 1-1,5 kg )
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 0,5 db karalábé
- 1/2 zellergumó
- darabka kelkáposzta
- 1 db pici paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 1 fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor zellerlevél
- 2-3 cikk fokhagyma
- só, bors
- 5 dkg cérnametélt

Így készítsd el:
- Mosd meg a darabold fel a marhafarkat, bár azt a műveletet általában elvégzi a hentes. Érdemes a vásárlásnál erre megkérni! A darabokat tedd bele egy nagy fazékba, öntsd fel hideg vízzel és tedd fel főni. Amint elkezd forrni, szedd le róla a habját, fűszerezd, és lassú tűzön, legalább fél órán keresztül hagyd főni.
- Ekkor tedd hozzá a megtisztított és nagyobb hasábokra vágott zöldséget. A zellert és a petrezselyemzöldet, pedig cérnával átkötve, csokorban tedd bele a levesbe. Gyenge tűzön, épp hogy csak gyöngyözzön a leves színe a fazékban, főzd készre. Ezakár 4-5 órát is igényelhet.
- Amint minden megpuhult, hagyd leülepedni a levest, szedd tálra a zöldségeket és a húst. Szűrd át a levest.
- Cérnametélttel, grízgaluskával tálalhatod. Szórhatsz rá frissen felvágott petrezselyemzöldet, de van aki hegyes erős zöldpaprikát karikáz rá.
Jó étvágyat!
A forró húsleves valóságos gyógyír télvíz idején! Tényleg érdemes akár minden hétvégén megfőzni.








