RETRO RÁDIÓ

Nem tudod, mi legyen a hétvégi ebéd? Bangó Margit segít!

Nem tudod, mi legyen a hétvégi ebéd? Bangó Margit segít!
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2016. 05. 22. 13:00

Könnyed, tavaszi recepttel kedveskedik a Ripost olvasóinak a Kossuth-díjas énekesnõ, aki nemcsak a színpadon, hanem a konyhában is csodákra képes!

Bangóházi töltött gomba

Ez az étel egy igazi tavaszi különlegesség! Egészséges, nem hizlal, és nagyon finom! Az elkészítése rendkívül gyors, nem igényel semmiféle konyhai tapasztalatot.

Hozzávalók:

- 1 kg csiperke gomba

- 6 darab zsemle

- egy nagy fej vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- 7 tojás

- 3 evőkanál olaj

- petrezselyem

- liszt, 5 tojás, zsemlemorzsa

- só, bors

A töltelék: Felvágjuk a hagymát és a gombák szárait, olajon megpirítjuk. Felkockázzuk a két megfőzött tojást, majd a további 3 nyers tojással együtt hozzáadjuk a serpenyő tartalmához. Ezután belereszeljük a zsemléket, fűszerezzük, és masszává keverjük.

A tölteléket egyenlő arányban a gombafejekbe töltöm, majd következik a panírozás. Nagyon óvatosan bánjunk a kalapokkal, finom mozdulatokkal végezzük a műveletet. Bő, forró olajban süssük őket aranysárgára.

Rizzsel a legfinomabb, de aki nagyon szeretne vigyázni az alakjára, annak a friss salátaköretet ajánlom.

Jó étvágyat!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.