
Könnyed, tavaszi recepttel kedveskedik a Ripost olvasóinak a Kossuth-díjas énekesnõ, aki nemcsak a színpadon, hanem a konyhában is csodákra képes!
Bangóházi töltött gomba
Ez az étel egy igazi tavaszi különlegesség! Egészséges, nem hizlal, és nagyon finom! Az elkészítése rendkívül gyors, nem igényel semmiféle konyhai tapasztalatot.
Hozzávalók:
- 1 kg csiperke gomba
- 6 darab zsemle
- egy nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 7 tojás
- 3 evőkanál olaj
- petrezselyem
- liszt, 5 tojás, zsemlemorzsa
- só, bors
A töltelék: Felvágjuk a hagymát és a gombák szárait, olajon megpirítjuk. Felkockázzuk a két megfőzött tojást, majd a további 3 nyers tojással együtt hozzáadjuk a serpenyő tartalmához. Ezután belereszeljük a zsemléket, fűszerezzük, és masszává keverjük.
A tölteléket egyenlő arányban a gombafejekbe töltöm, majd következik a panírozás. Nagyon óvatosan bánjunk a kalapokkal, finom mozdulatokkal végezzük a műveletet. Bő, forró olajban süssük őket aranysárgára.
Rizzsel a legfinomabb, de aki nagyon szeretne vigyázni az alakjára, annak a friss salátaköretet ajánlom.
Jó étvágyat!







