RETRO RÁDIÓ

Villámgyors eperhab: ezt a trükköt nem ismerte a nagyi

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 01. 28. 14:30

Villámgyorsan készül el a nagyi kedvence! Klasszikus eperhab, vadonatúj módszerrel! Ezt nézd!

Emlékszel még a nagyi legfinobb villámgyors édességére? Eperhab, ami nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Mutatunk egy trükköt, amit a régi korokban még nem ismerhettek a háziasszonyok, de most, hogy végre van rá lehetőség, tényleg pillanatok alatt és könnyen elkészül a finom, tavaszi desszert. Ha ízlik, bármilyen fagyasztott bogyós gyümölccsel elkészítheted. Íme a recept!

Eperhab Semolina,Pudding,With,Currant,Berries,And,Blackberries,In,A,White
Eperhab/ Fotó: Axel Mel / Shutterstock

Eperhab 

Hozzávalók:

  • 200 g  fagyasztott eper vagy bogyós gyümölcs
  • 2 tojásfehérje
  • kevés édesítőszer vagy cukor (40 g)

Így készítsd el:

  1. A fagyasztott gyümölcsöt tedd bele a késes aprítóba, add hozzá a tojásfehérjéket és az édesítőszert. Forgasd össze az egészet, néhány perc alatt csodálatosan habos lesz. 
  2. A kész eperhabot hűtőben  akár 24 órán át is tárolhatod. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.