RETRO RÁDIÓ

Villámgyors köretek, amik karácsonykor tarolni fognak

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 12. 11. 14:00

Hamarosan itt a karácsony, ideje elgondolkodni a karácsonyi ételeken. Villámgyors köreteket hoztunk most, hátha segítségül szolgálnak abban, hogy mit is egyetek a húsok és a halak mellé. Mutatjuk az ötleteket.

Nyakunkon a karácsony, az ünnepi készülődés. A konyhai nagy sürgés forgás előtt érdemes végiggondolni a menüt. Természetesen a köretek sem maradhatnak ki a sorból és igen hasznos egy villámgyors receptet keresni. Ha fejtörést okoz, hogy a hús és halételek mellé mit is főzz, akkor gondold végig ezeket a javaslatokat, hátha valamelyik kifejezetten megtetszik. Egy kis időt szeretnék megspórolni most neked. Íme, néhány ötlet.

Villámgyors köretek karácsonyra Beautiful,Festive,Table,Setting,With,Christmas,Decor,In,Room,,Space
Fotó: New Africa / Shutterstock/ Villámgyors és különleges köretek kerülnek karácsonykor az asztalra.

Villámgyors köretek:

1. Héjában sült irdalt édesburgonya (Hasselback burgonya)

Villámgyors köret
Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 6 db édesburgonya
  • olívaolaj
  • gyömbér
  • rozmaring

Így készítsd el:

  1. Az édes krumplikat alaposan mosd meg, majd vékonyan végig vagdosd be, vagyis az alsó részét ( kb. 1/4-ét) ne vágd át. Ez fogja egyben tartani a burgonyát.
  2. A krumplikat egy alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakd be, majd olívaolajjal vékonyan kend meg, sózz, gyömbérrel és rozmaringgal is ízesítsd ízlés szerint. 
  3. 200 C fokra előmelegített sütőben süsd ropogósra!
  4. Tejföllel vagy joghurtos mártogatóssal tálalhatod is.

Jó étvágyat!

2. Joghurtos-káposztás saláta

Villámgyors köret
Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek joghurt
  • 4 ek olaj
  • bors
  • 12 dkg zellergumó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kígyó uborka
  • 10 dkg káposzta
  • 4 ek dió
  • 1 ek fenyőmag
  • kevés kapor

Így készítsd el:

  1. A saláta öntetéhez a tojássárgáját keverd el a citromlével és a joghurttal, majd lassanként dolgozd hozzá az olajat, sózd, borsozd.
  2. A meghámozott zellert, sárgarépát és uborkát vágd fel vékony csíkokra, add hozzá a gyalult káposztát, majd forgasd össze az öntettel és hagyd állni 10 percre.
  3. Tálalt tányérokon, és szórj rá durván vágott diót és fenyőmagot. Kapor is mehet a tetejére.

Jó étvágyat!

3. Olaszos rizibizi

Villámgyors rizibizi
Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu/ Villámgyors, olaszos rizibizi

Hozzávalók:

  • 12 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2-3 ek reszelt parmezán

Így készítsd el:

  1. Aprítsd fel a vöröshagymát, és vajon párold üvegesre. Szórd rá a megmosott rizst, adj hozzá zöldborsót, majd vízzel felöntve főzd puhára.
  2. A végén keverj bele 2-3 ek reszelt parmezánt.

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.