Villámgyors köretek, amik karácsonykor tarolni fognak
Hamarosan itt a karácsony, ideje elgondolkodni a karácsonyi ételeken. Villámgyors köreteket hoztunk most, hátha segítségül szolgálnak abban, hogy mit is egyetek a húsok és a halak mellé. Mutatjuk az ötleteket.
Nyakunkon a karácsony, az ünnepi készülődés. A konyhai nagy sürgés forgás előtt érdemes végiggondolni a menüt. Természetesen a köretek sem maradhatnak ki a sorból és igen hasznos egy villámgyors receptet keresni. Ha fejtörést okoz, hogy a hús és halételek mellé mit is főzz, akkor gondold végig ezeket a javaslatokat, hátha valamelyik kifejezetten megtetszik. Egy kis időt szeretnék megspórolni most neked. Íme, néhány ötlet.
Fotó: New Africa / Shutterstock/ Villámgyors és különleges köretek kerülnek karácsonykor az asztalra.
Az édes krumplikat alaposan mosd meg, majd vékonyan végig vagdosd be, vagyis az alsó részét ( kb. 1/4-ét) ne vágd át. Ez fogja egyben tartani a burgonyát.
A krumplikat egy alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakd be, majd olívaolajjal vékonyan kend meg, sózz, gyömbérrel és rozmaringgal is ízesítsd ízlés szerint.
200 C fokra előmelegített sütőben süsd ropogósra!
Tejföllel vagy joghurtos mártogatóssal tálalhatod is.
Jó étvágyat!
2. Joghurtos-káposztás saláta
Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu
Hozzávalók:
1 db tojás
1 ek citromlé
2 ek joghurt
4 ek olaj
só
bors
12 dkg zellergumó
2 db sárgarépa
1 db kígyó uborka
10 dkg káposzta
4 ek dió
1 ek fenyőmag
kevés kapor
Így készítsd el:
A saláta öntetéhez a tojássárgáját keverd el a citromlével és a joghurttal, majd lassanként dolgozd hozzá az olajat, sózd, borsozd.
A meghámozott zellert, sárgarépát és uborkát vágd fel vékony csíkokra, add hozzá a gyalult káposztát, majd forgasd össze az öntettel és hagyd állni 10 percre.
Tálalt tányérokon, és szórj rá durván vágott diót és fenyőmagot. Kapor is mehet a tetejére.