FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.12.11. 14:00

Villámgyors köretek, amik karácsonykor tarolni fognak

Hamarosan itt a karácsony, ideje elgondolkodni a karácsonyi ételeken. Villámgyors köreteket hoztunk most, hátha segítségül szolgálnak abban, hogy mit is egyetek a húsok és a halak mellé. Mutatjuk az ötleteket.

Nyakunkon a karácsony, az ünnepi készülődés. A konyhai nagy sürgés forgás előtt érdemes végiggondolni a menüt. Természetesen a köretek sem maradhatnak ki a sorból és igen hasznos egy villámgyors receptet keresni. Ha fejtörést okoz, hogy a hús és halételek mellé mit is főzz, akkor gondold végig ezeket a javaslatokat, hátha valamelyik kifejezetten megtetszik. Egy kis időt szeretnék megspórolni most neked. Íme, néhány ötlet.

Villámgyors köretek karácsonyra Beautiful,Festive,Table,Setting,With,Christmas,Decor,In,Room,,Space
Fotó: New Africa / Shutterstock/ Villámgyors és különleges köretek kerülnek karácsonykor az asztalra.

Villámgyors köretek:

1. Héjában sült irdalt édesburgonya (Hasselback burgonya)

Villámgyors köret
Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 6 db édesburgonya
  • olívaolaj
  • gyömbér
  • rozmaring

Így készítsd el:

  1. Az édes krumplikat alaposan mosd meg, majd vékonyan végig vagdosd be, vagyis az alsó részét ( kb. 1/4-ét) ne vágd át. Ez fogja egyben tartani a burgonyát.
  2. A krumplikat egy alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakd be, majd olívaolajjal vékonyan kend meg, sózz, gyömbérrel és rozmaringgal is ízesítsd ízlés szerint. 
  3. 200 C fokra előmelegített sütőben süsd ropogósra!
  4. Tejföllel vagy joghurtos mártogatóssal tálalhatod is.

Jó étvágyat!

2. Joghurtos-káposztás saláta

Villámgyors köret
Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek joghurt
  • 4 ek olaj
  • bors
  • 12 dkg zellergumó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kígyó uborka
  • 10 dkg káposzta
  • 4 ek dió
  • 1 ek fenyőmag
  • kevés kapor

Így készítsd el:

  1. A saláta öntetéhez a tojássárgáját keverd el a citromlével és a joghurttal, majd lassanként dolgozd hozzá az olajat, sózd, borsozd.
  2. A meghámozott zellert, sárgarépát és uborkát vágd fel vékony csíkokra, add hozzá a gyalult káposztát, majd forgasd össze az öntettel és hagyd állni 10 percre.
  3. Tálalt tányérokon, és szórj rá durván vágott diót és fenyőmagot. Kapor is mehet a tetejére.

Jó étvágyat!

3. Olaszos rizibizi

Villámgyors rizibizi
Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu/ Villámgyors, olaszos rizibizi

Hozzávalók:

  • 12 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2-3 ek reszelt parmezán

Így készítsd el:

  1. Aprítsd fel a vöröshagymát, és vajon párold üvegesre. Szórd rá a megmosott rizst, adj hozzá zöldborsót, majd vízzel felöntve főzd puhára.
  2. A végén keverj bele 2-3 ek reszelt parmezánt.

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek