
Villámgyors köretek, amik karácsonykor tarolni fognak
Hamarosan itt a karácsony, ideje elgondolkodni a karácsonyi ételeken. Villámgyors köreteket hoztunk most, hátha segítségül szolgálnak abban, hogy mit is egyetek a húsok és a halak mellé. Mutatjuk az ötleteket.
Nyakunkon a karácsony, az ünnepi készülődés. A konyhai nagy sürgés forgás előtt érdemes végiggondolni a menüt. Természetesen a köretek sem maradhatnak ki a sorból és igen hasznos egy villámgyors receptet keresni. Ha fejtörést okoz, hogy a hús és halételek mellé mit is főzz, akkor gondold végig ezeket a javaslatokat, hátha valamelyik kifejezetten megtetszik. Egy kis időt szeretnék megspórolni most neked. Íme, néhány ötlet.

Villámgyors köretek:
1. Héjában sült irdalt édesburgonya (Hasselback burgonya)

Hozzávalók:
- 6 db édesburgonya
- olívaolaj
- só
- gyömbér
- rozmaring
Így készítsd el:
- Az édes krumplikat alaposan mosd meg, majd vékonyan végig vagdosd be, vagyis az alsó részét ( kb. 1/4-ét) ne vágd át. Ez fogja egyben tartani a burgonyát.
- A krumplikat egy alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakd be, majd olívaolajjal vékonyan kend meg, sózz, gyömbérrel és rozmaringgal is ízesítsd ízlés szerint.
- 200 C fokra előmelegített sütőben süsd ropogósra!
- Tejföllel vagy joghurtos mártogatóssal tálalhatod is.
Jó étvágyat!
2. Joghurtos-káposztás saláta

Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 ek citromlé
- 2 ek joghurt
- 4 ek olaj
- só
- bors
- 12 dkg zellergumó
- 2 db sárgarépa
- 1 db kígyó uborka
- 10 dkg káposzta
- 4 ek dió
- 1 ek fenyőmag
- kevés kapor
Így készítsd el:
- A saláta öntetéhez a tojássárgáját keverd el a citromlével és a joghurttal, majd lassanként dolgozd hozzá az olajat, sózd, borsozd.
- A meghámozott zellert, sárgarépát és uborkát vágd fel vékony csíkokra, add hozzá a gyalult káposztát, majd forgasd össze az öntettel és hagyd állni 10 percre.
- Tálalt tányérokon, és szórj rá durván vágott diót és fenyőmagot. Kapor is mehet a tetejére.
Jó étvágyat!
3. Olaszos rizibizi

Hozzávalók:
- 12 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek vaj
- 10 dkg zöldborsó
- 2-3 ek reszelt parmezán
Így készítsd el:
- Aprítsd fel a vöröshagymát, és vajon párold üvegesre. Szórd rá a megmosott rizst, adj hozzá zöldborsót, majd vízzel felöntve főzd puhára.
- A végén keverj bele 2-3 ek reszelt parmezánt.
Jó étvágyat!







