Ha szeretnél spórolni, és mégis meleg ételt tenni az asztalra, akkor jöhet a paprikás krumpli! Ez a vacsora nagyon laktató, és a gyerekek is imádják. Így aztán egyszerűen kihagyhatatlan ez az étel, és ha még virsli is kerül bele, akkor mindenki elégedett lesz. Egyszerű, és gyorsan elkészíthető. A cikkben szereplő videó is segít az elkészítésben. Mutatjuk a receptet.
Vacsorára paprikás krumpli!
Hozzávalók:
kis csésze sertészsír
1 szelet szalonna
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
1 db paradicsom darabokra vágva
1 kg kockára vágott burgonya
só, őrölt bors, őrölt kömény
4 szál bécsi virsli karikákra vágva
Így készítsd el:
Tedd a zsírt a lábosba, majd pirítsd meg benne a szalonnát.
Ha megpirult, mehet bele az apróra vágott vöröshagyma is, kavard jól össze, és tedd bele a pirospaprikát. Keverd meg ismét, majd add hozzá a paradicsomot is.
Tedd bele a krumplit és jól sózd, borsozd meg, beleteheted ekkor a köményt is.
Öntsd fel vízzel úgy, hogy ellepje. Majd ha már látod, hogy forr az étel, tedd bele a karikákra vágott virsliket is.