Létrehozva: 2024.11.13.

Villámgyors világbajnok kocsonya: hihetetlen, de 2 óra alatt elkészül

Ha eddig azért nem fogtál neki a kocsonyafőzésnek, mert nincs 6-8 órád kivárni, míg elkészül, akkor van egy jó hírünk! Ezzel a módszerrel két óra alatt kész lehetsz vele, az íze pedig ugyanolyan finom, mint ha órákat töltött volna a tűzhelyen.

Ahogy egyre jobban hűl le a levegő odakint, úgy kívánjuk a hagyományos, de mégiscsak nehéz magyar ételeket – ami nem csoda, hiszen a nagy hidegben sokkal több energiára van szüksége a szervezetünknek. Nem véletlen, hogy a kocsonya is tipikusan őszi-téli étel, és leginkább akkor kerül az asztalra, amikor beköszöntenek a fagyok. Ha nem tudsz órákat várni, hogy elkészüljön, vagy nem szeretnéd, hogy a kocsonya illata az egész lakást napokig ellepje, akkor készítsd el kuktában! Két óra alatt meg is fő, semmilyen illat nem marad utána a lakásban, és az íze világbajnok! 

Jelly,With,Meat,,Beef,Aspic,,Traditional,Dish.,Portion,On,Plate
Kuktában is elkészítheted a kocsonyát! Fotó: Ordasiphoto / Shutterstock

Kocsonya kuktában

Hozzávalók

  • 3 kg bőrös-csontos sertéshús
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 szem egész fekete bors
  • 1 ek só
  • 3,5 liter víz

Elkészítés:

  • Mosd meg a húsokat, ha kell, borotváld le a bőrről a szőrszálakat. Tedd a kuktába a megpucolt, gerezdekre szedett fokhagymával együtt, öntsd fel a vízzel, és add hozzá a fűszereket is. Kezdd el főzni, majd ha jön a hab, szedd le egy szűrővel. Ezután lezárhatod a kuktát, és főzd benne 1,5-2 órán keresztül a húsokat.
  • Ha letelt az idő, zárd le a kukta alatt a tűzhelyet, és hagyd állni, míg meg nem szűnik a nyomás. Ezután szűrd le a kocsonya levét, csontozd ki a húsokat, és tedd őket edényekbe vagy tányérokba. Öntsd rájuk a kocsonyalevet, majd tedd hideg helyre, és várd meg, míg megdermed.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek