Létrehozva: 2024.10.27. 17:00

Kiderült, hány óra alatt fő tökéletesre a tükörtiszta, rezgő kocsonya

Máris érdemes ezt az őszi-téli magyar ételt elkészíteni, hiszen nemcsak finom, nagyon egészséges is! Bár egyszerű a recept, érdemes pár dologra odafigyelni, hogy tökéletes legyen.

A tökéletes kocsonya tiszta, rezeg, és persze az íze is hibátlan – utóbbi leginkább azon múlik, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozol-e. Bizony, nagyon nem mindegy, milyen húst választasz: legyen minél több csontos-bőrös hozzávaló a kocsonyában, és lehetőleg házi, vagy termelői húst érdemes választani. Emellett az időfaktor se mindegy, jó kocsonyát nem lehet egy-két óra alatt készíteni! Boros Vali, a szabolcsi háziasszony elárulta a titkot: a kocsonyát legalább 7-8 órán keresztül kell főzni. Mutatjuk a receptet!

A jó kocsonya titka, hogy minőségi alapanyagokból készül, és sokáig fő. Fotó: Boros Valéria (Facebook, Vali hagyományos konyhája)

Hozzávalók

  • 4 db sertésköröm (félbevágva)
  • 1 db hátsó sertéscsülök
  • 4 db sertésfül
  • 10-15 db egész fekete bors
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db répa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • víz

Elkészítés:

  • Borotváld meg a bőrös húsokat, majd alaposan mosd meg őket. Egy tízliteres fazékba tedd őket, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
  • Kezdd el főzni a húsokat, majd habozd le. Utána adj a főzővízhez négy teáskanál sót, és az újabb habot is szedd le. Add hozzá a hagymát, a megpucolt, gerezdekre szedett fokhagymát és a fűszereket.
  • Vedd vissza a lángot, éppen csak gyöngyözzön a főzőlé, így főzd két órán keresztül a kocsonyát. Tedd bele a petrezselymet és a répát, majd főzd tovább; összesen 7-8 órán keresztül abáld a legkisebb lángon. 
  • Ha letelt az idő, szűrőlapáttal vedd ki a húsokat, szűrd át a levelet, és öntsd tányérokba. Tedd bele a kicsontozott húst, majd helyezd el a tányérokat hideg helyen, hogy meg tudjon dermedni a kocsonya.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek