kulcsár edina
A sóska és a spenót igazi jó barátok, de nem ugyanúgy kell elkészíteni őket. A sóska igazi receptjét hoztuk most el, érdemes megkóstolni, hihetetlen ízletes.
A sóska és a spenót is elég megosztó étel. Vannak, akik imádják és vannak, akik ki nem állhatják. Az is előfordul, hogy gyermekkorban valaki meg nem enné, de később a kedvencei közé kerül a belőlük készülő főzelék. Most a sóska sóska receptjét hoztuk el, készítsd el te is otthon. Felejtsd el a menzás sóskát! Mutatjuk az igazi, házias verziót!
2. Egy lábasban közepes lángon melegítsd fel a zsiradékot, ebben pirítsd le a cukrot. Amikor a cukor elkezd színeződni, húzd le az edényt a tűzről és apródonként keverd bele a sóskát. Hagyd egy kicsit rotyogni, sózd és borsozd, ízlés szerint.
3. A tejfölben keverd el a lisztet, majd ezzel a habarással sűrítsd be a sóskamártásodat. Elvileg nem szükséges hozzá víz, de ha túl sűrű lenne, nyugodtan hígíthatod kicsit.
4. Tálald főtt krumplival, főtt tojással, esetleg sült hússal.
Jó étvágyat!
A sóska nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz és gazdag B1,B2, és B9 vitaminokban. A benne lévő nagy mennyiségű A-vitamin segít javítani a látást, és csökkenti az éjjeli látási nehézségeket, a farkasvakságot. Savanyú ízét az oxálsav biztosítja. Bővelkedik foszforban, kalciumban, nátriumban, káliumban, flavoinodokban és vasban.