Magyar Péter számára egy nő "zsákmányállat"

POLITIK
Létrehozva: 2021.09.16.

Spenót és feta ez a két finomság együtt verhetetlen

Egy könnyű vacsora receptjét mutatjuk most meg, amit az egész család imádni fog, annyira ínycsiklandozó.

Szerző Sors Edina

Ezt a török lepényt te se hagyd ki, mutatjuk a fantasztikus finomság receptjét! Az egész család imádni fogja.

Fetás-spenótos török lepény (Gözleme)

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

Tésztához

  • 3 bögre finomliszt
  • 7 g instant élesztő
  • 3 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1/2 tk. cukor
  • 2 ek. olívaolaj
  • Töltelékhez

  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg spenót (vágd apróra)
  • só, bors
  • Sütéshez

  • 1 ek olívaolaj
  • Így készítsd el:

  • Futtasd fel az élesztőt cukorral és egy kevés langyos vízzel.
  • Amint szép habos lesz, keverd össze liszttel, 2 ek. olajjal, sóval és langyos víz hozzáadásával rugalmas, fényes tésztát dagassz! Használj dagasztógépet, ha van.
  • 1 órára takard le a tésztát, amíg dupjájára kel.
  • A megkelt tésztát oszd el négy részre és csinálj belőle gombócokat.
  • Egy serpenyőt helyezz közepes tűzre, és kend meg olajjal.
  • A tésztákat egyesével nyújtsd ki 1 mm vastag ovális formára.
  • A tészta egyik felét szórd meg az apróra vágott spenót egy negyedével, és negyed rész fetával, picit sózd, borsozd. A tésza másik felét hajtsd rá a töltelékre. Vízes kézzel kend meg a tészta szélét belülről és szorosan nyomkodd össze, úgy, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni belőle sütés közben.
  • A félkör alakú tészta egyik oldalát a forró serpenyőben süsd meg 3-5 percig, majd fordítsd meg és úgy is süsd aranybarnára. A másik felét süsd ropogósra.
  • Forrón, cikkekre vágva tálalhatod. Citromlevet cseppenthetsz a tetejére.
  • Jó étvágyat!

    Te tudtad?

    A gözleme egy sós, sült tésztából, különféle töltelékekkel készült népszerű török étel, melyet az éttermekben vagy az útszéli gözlemeciknél (gözlemeárus) frissen, helyben készítenek el a vevő szeme láttára.

    A vízből, lisztből, sóból (egyes receptek szerint vajjal és élesztővel is) gyúrt tésztát kinyújtják, majd szétterítik rajta a tölteléket. Ezután a tésztát összehajtják és forró, olajozott vaslapon vagy nagyméretű, lapos vasserpenyőben kisütik.

    A gözleme főbb fajtái:

  • ıspanaklı (spenótos)
  • peynirli (fetasajtos)
  • kaşar peynirli (tehéntejből készült sajttal töltött)
  • kıymalı (darált húsos)
  • patatesli (burgonyás)
  • karışık (vegyes töltelékkel)
  •  

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek