Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.29.

Pisztáciás lett a tiramisu: ilyen finomat még nem ettél

A pisztáciaimádók kedvenc édességét hoztuk el neked. Telitalálat ez az különleges tiramisu! Mutatjuk a receptet - Videó

Ha szereted a pisztáciát, akkor ehhez az isteni finomsághoz foghatót talán még soha nem is ettél. Megújult a tiramisu, és ezt a receptet neked is ismerned kell. A Mindmegette stábjának videója pedig mindent megmutat lépésről-lépésre. Telitalálat ez az édesség, garantált a siker.

pisztáciás tiramisu
Fotó: Mindmegette / mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg pisztáciakrém
  • 30 dkg babapiskóta
  • kávé
  • 20 dkg pisztácia

Így készítsd el:

  1. Válaszd szét a tojásokat. Főzz le két adag kávét, vagy 3 dl vízben oldj fel egy evőkanál instant kávét. Hagyd kihűlni. A pisztáciát pucold meg, és a magokat durvára aprítsd fel. 
  2. Forralj fel egy kevés vizet egy lábosban, és a vízgőz felett, egy magas falú edényben egy csipet sóval és 2 dkg porcukorral, verd kemény habbá a tojásfehérjéket.
  3. Tegyél egy új tálat a gőz fölé, öntsd bele a tojássárgáját és a maradék 6 dkg cukrot, majd mixerrel keverd habosra. 
  4. Keverd össze a mascarponét és a pisztáciavajat, add hozzá a tojássárgát. Végül a tojásfehérjét több lépésben, óvatosan forgasd hozzá.
  5. Egy 20x30-as kerámia sütőedénybe rétegezd a tiramisut.
  6. A tepsi aljára egy keveset kenj a krémből, majd erre mehet a a kávéban megmártott babapiskóta. Ezután tedd rá a megmaradd krém felét, amire szórd rá a pisztácia felét.
  7. Majd ismét egy réteg kávéba mártott piskótát tegyél, utána a maradék krémet, végül a tetejét szórd meg az aprított pisztáciával. 
  8. Tedd be a hűtőbe az egészet egy éjszakára. Másnap tálalhatod!

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek