Ha szereted a pisztáciát, akkor ehhez az isteni finomsághoz foghatót talán még soha nem is ettél. Megújult a tiramisu, és ezt a receptet neked is ismerned kell. A Mindmegette stábjának videója pedig mindent megmutat lépésről-lépésre. Telitalálat ez az édesség, garantált a siker.
Válaszd szét a tojásokat. Főzz le két adag kávét, vagy 3 dl vízben oldj fel egy evőkanál instant kávét. Hagyd kihűlni. A pisztáciát pucold meg, és a magokat durvára aprítsd fel.
Forralj fel egy kevés vizet egy lábosban, és a vízgőz felett, egy magas falú edényben egy csipet sóval és 2 dkg porcukorral, verd kemény habbá a tojásfehérjéket.
Tegyél egy új tálat a gőz fölé, öntsd bele a tojássárgáját és a maradék 6 dkg cukrot, majd mixerrel keverd habosra.
Keverd össze a mascarponét és a pisztáciavajat, add hozzá a tojássárgát. Végül a tojásfehérjét több lépésben, óvatosan forgasd hozzá.
Egy 20x30-as kerámia sütőedénybe rétegezd a tiramisut.
A tepsi aljára egy keveset kenj a krémből, majd erre mehet a a kávéban megmártott babapiskóta. Ezután tedd rá a megmaradd krém felét, amire szórd rá a pisztácia felét.
Majd ismét egy réteg kávéba mártott piskótát tegyél, utána a maradék krémet, végül a tetejét szórd meg az aprított pisztáciával.
Tedd be a hűtőbe az egészet egy éjszakára. Másnap tálalhatod!