A pisztáciaimádók kedvenc édességét hoztuk el neked. Telitalálat ez az különleges tiramisu! Mutatjuk a receptet - Videó
Ha szereted a pisztáciát, akkor ehhez az isteni finomsághoz foghatót talán még soha nem is ettél. Megújult a tiramisu, és ezt a receptet neked is ismerned kell. A Mindmegette stábjának videója pedig mindent megmutat lépésről-lépésre. Telitalálat ez az édesség, garantált a siker.
Válaszd szét a tojásokat. Főzz le két adag kávét, vagy 3 dl vízben oldj fel egy evőkanál instant kávét. Hagyd kihűlni. A pisztáciát pucold meg, és a magokat durvára aprítsd fel.
Forralj fel egy kevés vizet egy lábosban, és a vízgőz felett, egy magas falú edényben egy csipet sóval és 2 dkg porcukorral, verd kemény habbá a tojásfehérjéket.
Tegyél egy új tálat a gőz fölé, öntsd bele a tojássárgáját és a maradék 6 dkg cukrot, majd mixerrel keverd habosra.
Keverd össze a mascarponét és a pisztáciavajat, add hozzá a tojássárgát. Végül a tojásfehérjét több lépésben, óvatosan forgasd hozzá.
Egy 20x30-as kerámia sütőedénybe rétegezd a tiramisut.
A tepsi aljára egy keveset kenj a krémből, majd erre mehet a a kávéban megmártott babapiskóta. Ezután tedd rá a megmaradd krém felét, amire szórd rá a pisztácia felét.
Majd ismét egy réteg kávéba mártott piskótát tegyél, utána a maradék krémet, végül a tetejét szórd meg az aprított pisztáciával.
Tedd be a hűtőbe az egészet egy éjszakára. Másnap tálalhatod!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.