FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.03.

Tekerd fel a tiramisut: pillekönnyű és isteni lesz!

Hihetetlen finom, ha a krémes tiramisut keresztezed a friss eperrel! Egy kis csavar az édességbe: tekerd fel, és lepd meg vele a vendégeket! Mutatjuk a receptet.

Nagyon egyszerű, mégis különleges ez az epres tiramisu, ha feltekered! Ízletes mascarponekrém és az eper fantasztikus páros, ezt már eddig is tudtuk. A tökéletes végeredményért viszont, ez a megváltozott forma a garancia! Kétséget kizáróan imádni fogod ezt a desszertet, és a vendégek is boldogan fogyasztják majd el. Mutatjuk a receptet:

Epres tiramisu tekercs

epres sütemény
Ezt ki kell próbálni! Fotó: Mindmegette.hu / mindmegett.hu

Hozzávalók:

  • 16 db babapiskóta 
  • 30 dkg eper
  • tejszín  a mártogatáshoz
  • 200 ml tejszín a mascarponéhoz
  • 250 g mascarpone
  • kevés cukor

Így készítsd el:

  1. Az epret mosd meg és karikázd fel. Egy sütőpapírra rakd őket szorosan egymás mellé. 
  2. A babapiskótát hempergesd meg tejszínben, de ízesítheted természetesen eperszósszal is. Majd helyezd el a piskótákat az apróra karikázott epreken. 
  3. Készítsd el a mascarponés tölteléket: a krémet enyhén verd fel, majd add hozzá a tejszínt és 2 evőkanál cukrot. Óvatosan keverd össze.
  4. A kész krémet kend rá a piskótákra egyenletesen. Majd fogd meg a sütőpapírt és tekerd fel az egészet egy hengerré. Tedd a tiramisut a hűtőbe legalább pár órára, de akár egész éjszakára. Így összeérnek az ízek, és szeletelheted is a süteményt!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek