
Tekerd fel a tiramisut: pillekönnyű és isteni lesz!
Hihetetlen finom, ha a krémes tiramisut keresztezed a friss eperrel! Egy kis csavar az édességbe: tekerd fel, és lepd meg vele a vendégeket! Mutatjuk a receptet.
Nagyon egyszerű, mégis különleges ez az epres tiramisu, ha feltekered! Ízletes mascarponekrém és az eper fantasztikus páros, ezt már eddig is tudtuk. A tökéletes végeredményért viszont, ez a megváltozott forma a garancia! Kétséget kizáróan imádni fogod ezt a desszertet, és a vendégek is boldogan fogyasztják majd el. Mutatjuk a receptet:
Epres tiramisu tekercs

Hozzávalók:
- 16 db babapiskóta
- 30 dkg eper
- tejszín a mártogatáshoz
- 200 ml tejszín a mascarponéhoz
- 250 g mascarpone
- kevés cukor
Így készítsd el:
- Az epret mosd meg és karikázd fel. Egy sütőpapírra rakd őket szorosan egymás mellé.
- A babapiskótát hempergesd meg tejszínben, de ízesítheted természetesen eperszósszal is. Majd helyezd el a piskótákat az apróra karikázott epreken.
- Készítsd el a mascarponés tölteléket: a krémet enyhén verd fel, majd add hozzá a tejszínt és 2 evőkanál cukrot. Óvatosan keverd össze.
- A kész krémet kend rá a piskótákra egyenletesen. Majd fogd meg a sütőpapírt és tekerd fel az egészet egy hengerré. Tedd a tiramisut a hűtőbe legalább pár órára, de akár egész éjszakára. Így összeérnek az ízek, és szeletelheted is a süteményt!
Jó étvágyat!







