
Szórj szódabikarbónát a fasírtba, eszméletlen lesz a hatás
Ha szeretnél egy igazán könnyed és fantasztikusan finom fasírtot készíteni, akkor ezt a receptet ismerned kell! Mutatjuk a trükköt, és segítségül hívjuk a szódabikarbónát.
Ha a fasírt a kedvenced, receptjét biztos jól ismered már: darált sertéshús, tojás, fűszerek, vízben áztatott zsemle vagy kenyér. Ezt szinte mindenki ismeri. Most egy különleges receptet hoztunk el neked, és segítségül hívtuk a szódabikarbónát is.

Mi kerüljön a fasírtba? Ha éppen odafigyelsz a vonalaidra, vagy esetleg fogyni szeretnél, a zsemlét felejtsd el! Helyette tegyél inkább szódabikarbónát a fasírtba! Tuti találsz belőle otthon, és a húst könnyedebbé, lazává teszi. Ha képlékenynek érzed a masszát, még adhatsz hozzá egy kevés morzsát, úgy már egészen biztos, egyszerűen tudod formázni a pogácsákat. De nem is szükséges bele feltétlenül. Tégy belátásod szerint. Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéscomb vagy pulykamell
- 50 dkg darált marhahús
- 2 db tojás
- 2 fej hagyma, finomra vágva
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 2 tk fűszerpaprika
- só, bors
- 1/2 tk szódabikarbóna

Így készítsd el:
- Keverd össze a darált húst tojással, add hozzá az apróra felvágott hagymát, fokhagymát és a petrezselymet.
- Szórd bele a szódabikarbónát, sózd, borsozd és szórd rá a pirospaprikát is. Jól keverd össze.
- Készíts a masszából gombócokat, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezed bele a gömböket.
- 180 C fokra előmelegített sütőben süsd meg az egyik oldalukat, majd forgasd át őket és a másik oldalukat is süsd aranybarnára.
- Fogyaszthatod mártogatóssal, krumplipürével, főzelékkel, salátával - hogy éppen megkívánod.
Jó étvágyat!
Tipp:
Természetesen olajban is kisütheted.








