kulcsár edina
Ha szeretnél egy igazán könnyed és fantasztikusan finom fasírtot készíteni, akkor ezt a receptet ismerned kell! Mutatjuk a trükköt, és segítségül hívjuk a szódabikarbónát.
Ha a fasírt a kedvenced, receptjét biztos jól ismered már: darált sertéshús, tojás, fűszerek, vízben áztatott zsemle vagy kenyér. Ezt szinte mindenki ismeri. Most egy különleges receptet hoztunk el neked, és segítségül hívtuk a szódabikarbónát is.
Mi kerüljön a fasírtba? Ha éppen odafigyelsz a vonalaidra, vagy esetleg fogyni szeretnél, a zsemlét felejtsd el! Helyette tegyél inkább szódabikarbónát a fasírtba! Tuti találsz belőle otthon, és a húst könnyedebbé, lazává teszi. Ha képlékenynek érzed a masszát, még adhatsz hozzá egy kevés morzsát, úgy már egészen biztos, egyszerűen tudod formázni a pogácsákat. De nem is szükséges bele feltétlenül. Tégy belátásod szerint. Mutatjuk a receptet.
Jó étvágyat!
Természetesen olajban is kisütheted.