
Tegyél a zabpehelyhez szódabikarbónát, őrület, mi lesz belőle
Zabpehely és szódabikarbóna? Hallottad már együtt ezt a párost? Isteni finomságot alkotnak együtt, mutatjuk a receptet.
A szódabikarbóna szinte hozzátartozik a mindennapokhoz. Segít a takarításnál, mosásnál, és természetesen a konyhában is. Sütéshez-főzéshez is használhatod. Most egy szuper egészséges kenyér készül belőle, és zabpehelyből, magvakból. Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók:
- 90 g zabpehely, (lehet gluténmentes is)
- 1 csipet só
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek vegyes magok, lehet lenmag is
- 200 ml kefir vagy joghurt
- 1 db tojás
- 1 tk almaecet
- magvak a tetejére

Így készítsd el:
- A sütőt 180 C fokra melegítsd elő.
- Egy nagyobb tálba keverd el a zabpelyhet, a sót, és a szódabikarbónát. Majd keverd hozzá a vegyes magvakat is.
- Egy másik tálba keverd össze a kefirt vagy joghurtot, a tojást, és az almaecetet. Majd keverd össze a két tálban lévő hozzávalókat.
20x 10 cm-es tepsit-gyümölcskenyér formát bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a masszát, szórj a tetejére magokat. - Előmelegített sütőben nagyjából 35 percig süsd meg. Fogpiszkálóval ellenőrizd a közepét, ha tisztán jön ki belőle, akkor átsült a kenyered. Hagyd egy kicsit hűlni, utána szeletelheted és tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Ripost hírek








