FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.27.

Tegyél a zabpehelyhez szódabikarbónát, őrület, mi lesz belőle

Zabpehely és szódabikarbóna? Hallottad már együtt ezt a párost? Isteni finomságot alkotnak együtt, mutatjuk a receptet.

A szódabikarbóna szinte hozzátartozik a mindennapokhoz. Segít a takarításnál, mosásnál, és természetesen a konyhában is. Sütéshez-főzéshez is használhatod. Most egy szuper egészséges kenyér készül belőle, és zabpehelyből, magvakból. Mutatjuk a receptet.

Homemade,Whole,Grain,Bread,Topped,With,Rolled,Oats,,Amaranth,,And
Ennek a kenyérreceptnek is elengedhetetlen része a szódabikarbóna  Fotó: RebeccaDLev

Hozzávalók:

  • 90 g zabpehely, (lehet gluténmentes is)
  • 1 csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek vegyes magok, lehet lenmag is
  • 200 ml kefir vagy joghurt
  • 1 db tojás
  • 1 tk almaecet  
  • magvak a tetejére

Így készítsd el:

  1. A sütőt 180 C fokra melegítsd elő.
  2. Egy nagyobb tálba keverd el a zabpelyhet, a sót, és a szódabikarbónát. Majd keverd hozzá a vegyes magvakat is. 
  3. Egy másik tálba keverd össze a kefirt vagy joghurtot, a tojást, és az almaecetet. Majd keverd össze a két tálban lévő hozzávalókat.
    20x 10 cm-es tepsit-gyümölcskenyér formát bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a masszát, szórj a tetejére magokat. 
  4. Előmelegített sütőben nagyjából 35 percig süsd meg. Fogpiszkálóval ellenőrizd a közepét, ha tisztán jön ki belőle, akkor átsült a kenyered. Hagyd egy kicsit hűlni, utána szeletelheted és tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek