RETRO RÁDIÓ

Tegyél a zabpehelyhez szódabikarbónát, őrület, mi lesz belőle

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 09. 27. 18:45

Zabpehely és szódabikarbóna? Hallottad már együtt ezt a párost? Isteni finomságot alkotnak együtt, mutatjuk a receptet.

A szódabikarbóna szinte hozzátartozik a mindennapokhoz. Segít a takarításnál, mosásnál, és természetesen a konyhában is. Sütéshez-főzéshez is használhatod. Most egy szuper egészséges kenyér készül belőle, és zabpehelyből, magvakból. Mutatjuk a receptet.

Homemade,Whole,Grain,Bread,Topped,With,Rolled,Oats,,Amaranth,,And
Ennek a kenyérreceptnek is elengedhetetlen része a szódabikarbóna  Fotó: RebeccaDLev

Hozzávalók:

  • 90 g zabpehely, (lehet gluténmentes is)
  • 1 csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek vegyes magok, lehet lenmag is
  • 200 ml kefir vagy joghurt
  • 1 db tojás
  • 1 tk almaecet  
  • magvak a tetejére

Így készítsd el:

  1. A sütőt 180 C fokra melegítsd elő.
  2. Egy nagyobb tálba keverd el a zabpelyhet, a sót, és a szódabikarbónát. Majd keverd hozzá a vegyes magvakat is. 
  3. Egy másik tálba keverd össze a kefirt vagy joghurtot, a tojást, és az almaecetet. Majd keverd össze a két tálban lévő hozzávalókat.
    20x 10 cm-es tepsit-gyümölcskenyér formát bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a masszát, szórj a tetejére magokat. 
  4. Előmelegített sütőben nagyjából 35 percig süsd meg. Fogpiszkálóval ellenőrizd a közepét, ha tisztán jön ki belőle, akkor átsült a kenyered. Hagyd egy kicsit hűlni, utána szeletelheted és tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.