Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.14.

Tepsiben sült paradicsom: fantasztikus szendvicskrém télire

Tele vannak a kertek és a piacok a friss lédús paradicsommal. Ne hagyd ki te sem, tedd el télire! Mutatunk egy igazán ízletes receptet!

Tombol a paradicsom szezonja, ilyenkor kell előre gondolni a téli időszakra. A kert ontja a csodás termést, és ilyenkor olcsóbban hozzájutsz a piacon is. Most érdemes télire eltenni! Ilyenkor a legédesebb, legfinomabb a paradicsom. Készíts belőle utánozhatatlan paradicsomszószt, amit majd később szendvicsre, pizzára vagy mártogatósnak használhatsz. Tésztákhoz is szuper választás. Mutatjuk a tepsiben sült paradicsom receptjét.

recept
Fotó: Ripost / ripost

Hozzávalók:

  • paradicsom piros- sárga (megmosva, felvágva)
  • olívaolaj
  • vöröshagyma és fokhagyma
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • kakukkfű

opcionális:

  • borsikafű
  • oregano

Így készítsd el:

Recept
Fotó: Ripost /  Ripost
  1. Kend ki a tepsit olívaolajjal, majd a megmosott feldarabolt paradicsomokat tedd bele.
  2. Sózd be igény szerint. Ízlés szerint adhatsz hozzá hagymát és fokhagymát is. Fűszerezd bazsalikommal, kakukkfűvel, rozmaringgal. Tetejére önts olívaolajat.
  3. Előmelegített sütőben 150 C fokon süsd, nagyjából 1 órán keresztül. Majd keverd át a paradicsomokat, és 180 C fokon még kb. még 1 órán át süsd.
  4. Amikor jól megsültek a paradicsomok, kész is a szósznak való! Vedd ki a sütőből a tepsit és turmixold össze a fűszeres sült paradicsomot.
  5. Öntsd a szószt egy edénybe, és néhány pár percen keresztül forrald át. Tegyél bele sót, esetleg még egy kis borsikafüvet, vagy amit még a saját ízlésed szerint szükségesnek gondolsz. Az így kapott illatos szószt töltsd csírátlanított forró üvegekbe. Az üvegeket zárd le szorosan a fedéllel. Állítsd fejre őket 10-15 percre, majd mehetnek is a száraz dunsztba. 

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek