Végre kiderült, hogy a legkönnyebb elkészíteni a pizzatésztát
A pizzatészta elkészítésének legegyszerűbb módját választottuk, így ha nincs sok időd, akkor is bele fog férni is ez a finomság a napodba. Íme, a legjobb recept!
Este vendégeket vársz, és nem rendelni, de szeretnél néhány isteni pizzát? Íme, a lehető legkönnyebb módja annak, hogy az olaszok nagy kedvencével rukkolj elő. Mindenki imádni fogja! Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 kk só
1 kk cukor
2 ek olaj
víz
Így készítsd el:
Morzsold össze a lisztet és az élesztőt, add hozzá a sót, a cukrot és az olajat, majd langyos (nagyjából 2,5 dl) vízzel dolgozd össze úgy, hogy a tészta összeálljon.
Lisztezett felületen, nyújtsd ki a pizzatésztát 0,5 cm vastagra. Ezt a mennyiséget akár ketté is veheted. Fektess sütőpapírt egy nagy méretű tepsibe, és óvatosan helyezd rá a tésztát. Ízlés szerinti feltétekkel gazdagíthatod: paradicsomszósz, gomba, szalámi, sonka, reszelt sajt, hagyma, olívabogyó, stb... Alulra a szósz, fölülre a sajt kerüljön. Megszórhatod oregánóval is.
220 C-fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt süsd finom ropogósra.