tóth gabi
A legtöbben a cukorhoz nyúlnak, ha a paradicsomszósz túl savas lett, pedig nem ez a megoldás a legjobb. Mutatjuk, miért nem, és azt is, hogy mit érdemes helyette használni!
Sokaknak okoznak a paradicsomos ételek gyomorpanaszokat, ezért igyekeznek főzés közben minél inkább semlegesíteni a savasságot – és erre a legtöbben cukrot használnak. Azonban ez súlyos hiba, állítja a mindmegette.hu.
Nem oldja meg a helyzetet
Hiteles forrásból érkezik a magyarázat arra, hogy miért nem a cukor az üdvözítő megoldás: az olasz Alessio Pasini egy Instagram videóban mondta el, hogy bár a cukor semleges kémhatású, a fogyasztása savtermelődést eredményezhet. Ráadásul mesterséges aromája megváltoztatja a paradicsom ízét; ezért cukor helyett érdemes inkább a sárgarépát választani, ha szeretnéd enyhíteni a paradicsom savasságát.
A bolognaiba is kötelező hozzávaló
Aki kicsit ismeri az eredeti olasz konyha receptjeit, az tudja, hogy az eredeti bolognai elképzelhetetlen sárgarépa nélkül, az olaszok rendszeresen használják alapanyagként a konyhában. Alessio elmagyarázta, hogy a sárgarépa magába szívja a paradicsom savasságát, így a szósz könnyed és kellemes lesz, ráadásul a répa úgy ízesíti a szószt, hogy nem változtatja meg a paradicsom ízvilágát.
Egyben is a szószba főzheted
Ha nem szereted az apró répadarabokat a paradicsomszószban, akkor egészben is belefőzheted a répát; ha megfőtt a szósz, egyszerűen vedd ki. Így elveszi a savasságot, az íze is az ételbe fő, de nem kell bajlódnod vele.