RETRO RÁDIÓ

Cukor helyett ezt tedd a paradicsomszószba, ha túlságosan savanyú

Létrehozva2024. 08. 13. 11:30

A legtöbben a cukorhoz nyúlnak, ha a paradicsomszósz túl savas lett, pedig nem ez a megoldás a legjobb. Mutatjuk, miért nem, és azt is, hogy mit érdemes helyette használni!

Sokaknak okoznak a paradicsomos ételek gyomorpanaszokat, ezért igyekeznek főzés közben minél inkább semlegesíteni a savasságot – és erre a legtöbben cukrot használnak. Azonban ez súlyos hiba, állítja a mindmegette.hu.

Scoop,Up,The,Tomato,Sauce,In,The,Pan,With,A
A cukortól csak édesebb lesz a szósz. Fotó: masa44 / Shutterstock

Nem oldja meg a helyzetet

Hiteles forrásból érkezik a magyarázat arra, hogy miért nem a cukor az üdvözítő megoldás: az olasz Alessio Pasini egy Instagram videóban mondta el, hogy bár a cukor semleges kémhatású, a fogyasztása savtermelődést eredményezhet. Ráadásul mesterséges aromája megváltoztatja a paradicsom ízét; ezért cukor helyett érdemes inkább a sárgarépát választani, ha szeretnéd enyhíteni a paradicsom savasságát.

A bolognaiba is kötelező hozzávaló

Aki kicsit ismeri az eredeti olasz konyha receptjeit, az tudja, hogy az eredeti bolognai elképzelhetetlen sárgarépa nélkül, az olaszok rendszeresen használják alapanyagként a konyhában. Alessio elmagyarázta, hogy a sárgarépa magába szívja a paradicsom savasságát, így a szósz könnyed és kellemes lesz, ráadásul a répa úgy ízesíti a szószt, hogy nem változtatja meg a paradicsom ízvilágát.

Egyben is a szószba főzheted

Ha nem szereted az apró répadarabokat a paradicsomszószban, akkor egészben is belefőzheted a répát; ha megfőtt a szósz, egyszerűen vedd ki. Így elveszi a savasságot, az íze is az ételbe fő, de nem kell bajlódnod vele.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.