Íme Orbán Viktor legfontosabb bejelentései az Árvízinfón: ezeken a helyeken a legnehezebb most

INSIDER
Létrehozva: 2024.08.13.

Cukor helyett ezt tedd a paradicsomszószba, ha túlságosan savanyú

A legtöbben a cukorhoz nyúlnak, ha a paradicsomszósz túl savas lett, pedig nem ez a megoldás a legjobb. Mutatjuk, miért nem, és azt is, hogy mit érdemes helyette használni!

Sokaknak okoznak a paradicsomos ételek gyomorpanaszokat, ezért igyekeznek főzés közben minél inkább semlegesíteni a savasságot – és erre a legtöbben cukrot használnak. Azonban ez súlyos hiba, állítja a mindmegette.hu.

Scoop,Up,The,Tomato,Sauce,In,The,Pan,With,A
A cukortól csak édesebb lesz a szósz. Fotó: masa44 / Shutterstock

Nem oldja meg a helyzetet

Hiteles forrásból érkezik a magyarázat arra, hogy miért nem a cukor az üdvözítő megoldás: az olasz Alessio Pasini egy Instagram videóban mondta el, hogy bár a cukor semleges kémhatású, a fogyasztása savtermelődést eredményezhet. Ráadásul mesterséges aromája megváltoztatja a paradicsom ízét; ezért cukor helyett érdemes inkább a sárgarépát választani, ha szeretnéd enyhíteni a paradicsom savasságát.

A bolognaiba is kötelező hozzávaló

Aki kicsit ismeri az eredeti olasz konyha receptjeit, az tudja, hogy az eredeti bolognai elképzelhetetlen sárgarépa nélkül, az olaszok rendszeresen használják alapanyagként a konyhában. Alessio elmagyarázta, hogy a sárgarépa magába szívja a paradicsom savasságát, így a szósz könnyed és kellemes lesz, ráadásul a répa úgy ízesíti a szószt, hogy nem változtatja meg a paradicsom ízvilágát.

Egyben is a szószba főzheted

Ha nem szereted az apró répadarabokat a paradicsomszószban, akkor egészben is belefőzheted a répát; ha megfőtt a szósz, egyszerűen vedd ki. Így elveszi a savasságot, az íze is az ételbe fő, de nem kell bajlódnod vele.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek