időjárás
Ezt a süteményt érdemes minél gyakrabban elkészíteni! Az almás pite illata semmihez sem fogható, az íze mennyei, és biztos, hogy pillanatok alatt elfogy. De mitől lesz igazán omlós a tésztája? Nagyanyáink még tudták a titkot!
Nem kerül sokba, hamar elkészíthető, és isteni finom. Az almás pite nem véletlen népszerű sütemény még mindig a magyar háztartásokban. De valahogy mégse lesz olyan, mint amilyen a nagyié volt: szárazabb a tésztája, kevésbé puha és omlós. Ennek nagyon egyszerű titka van: a nagyszüleink idejében még alap hozzávaló volt a pogácsákhoz, süteményekhez a disznózsír. Ma már a zsír mostohagyerek a konyhában, pedig érdemes elővenni, és nemcsak sült húsokhoz, pörköltekhez, de az almás pite is finomabb lesz, ha margarin helyett ezzel készíted. Íme a hagyományos almás pite recept!
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés: