
Senki nem gondolta, hogy ilyen finom az Oliebollen fánk, mutatjuk a receptet
Itt a farsangi időszak, és ha isteni és különleges édességet szeretnél csinálni, akkor ezt a receptet neked is ki kell próbálni! Oliebollen fánk az idei meglepetés. Ismerd meg ezt a holland finomságot!
A farsangi időszakban nagyon sok finom édesség, sütemény kerülhet az asztalra, hagyományosan fánkot készítünk ilyenkor. Viszont ha már unod a klasszikus szalagos változatot, vagy a csörögét, érdemes tovább keresgélni a fánk-univerzumban. Igazán csábító például az Oliebollen fánk, mely egy holland különlegesség; ezt mutatjuk be most neked. A receptje nem bonyolult, az íze pedig isteni finom. Eltér a megszokott fánktól, de a báli időszakban szuper választás.

Oliebollen fánk receptje:
Hozzávalók:
- 25 dkg finom liszt
- 1,5 dkg friss élesztő
- 2,3 dl tej
- 1,5 dkg cukor
- 1/2 alma reszelve
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- 1 narancs reszelt héja
- 1/2 mk. őrölt fahéj
- 0,25 dl rum
- csipet só
- olaj
Így készítsd el:
- Áztasd be a mazsolát és a narancshéjat egy órára a rumba.
- Önts az élesztőre egy keveset a meleg tejből, és egy kis cukorral együtt futtasd fel.
- A lisztet, a cukrot, a maradék tejet, a sót a fahéjat tedd egy keverőtálba, és jól keverd össze. Add hozzá a többi alapanyagot a rummal együtt.
- Hagyd egy órán át meleg helyen kelni a tésztát. Majd formázd meg a fánkokat két olajozott kanál segítségével, és a végén bőséges forró olajban süsd meg őket.
- Porcukorral megszórva, esetleg házilekvárral már tálalhatod is.
Jó étvágyat!







