
Szuper trükk: Így készül a kanalas fánk
Kihagyhatatlan ez a finomság a farsang idején! Kanalas fánk lesz az idén az egész család kedvence. Készítsd el te is, nem bánod meg. Mutatjuk a receptet.
Ezt az isteni finom édességet te sem hagyhatod ki. Kanalas fánk az idei farsang nagy kedvence. Egyszerűen, és gyorsan elkészítheted. Nem kell hozzá nagy trükk, mégis kicsit más, mint a hagyományos fánk. Mutatjuk a receptet.

Kanalas fánk joghurttal
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 15 dkg joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- 0,5 db citrom reszelt héja
sütéshez:
- 0,5 l olaj

Így készítsd el:
- Öntsd a tojásokat, a cukorral és a vaníliacukorral egy keverőtálba, majd habverővel fehéredésig keverd. (Ha jól csináltad, akkor a duplájára nő a térfogata). Add hozzá a sót, majd a joghurtot, és az egészet keverd egynemű tésztává.
- Egy másik tálba a sütőport keverd össze a liszttel, és a citromhéjjal, majd ezt a keveréket szitáld hozzá a tojásos-joghurtot keverékhez. Sűrű tésztát kapsz, de ha nem áll össze, akkor hígítsd egy kevés joghurttal, tejjel, vagy vízzel.
- Hevítsd olajat egy serpenyőben közepes lángon, és egy kanállal golflabdaméretű fánkocskákat szaggass bele, majd néhány perc alatt mindkét oldalukat süsd aranybarnára. Ha megsültek a fánkok, szedd ki őket szűrőkanállal, és papírtörlővel bélelt tálcára rakd rá.
Porcukorral meghintve, és lekvárral tálalhatod is.
Jó étvágyat!
forrás: mindmegette.hu
Ripost hírek








