Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.23.

Megégett a pirospaprika a bográcsban? Így mentsd meg a pörköltet

Aki nem rutinos bográcsozó, azzal megeshet, hogy odakap a pirospaprika. Ilyenkor az egész ételnek keserű lesz az íze. Szerencsére nem kell az egészet kiönteni...

A bográcsban főzés még a rutinos szakácsoknak is feladhatja a leckét, főleg akkor, ha nem gáz fölött, hanem igazi tűzön készül az étel, hiszen ennek a hőfokát nem egyszerű beállítani! Így könnyen megeshet, hogy megég a pirospaprika, úgy pedig ehetetlen a pörkölt, a gulyás vagy a paprikás krumpli. Szerencsére ilyenkor még menthető az étel; a mindmegette.hu elárulta, hogyan!

Gulyas,Stew,Boiling,In,A,Cauldron
Van, hogy csak a főzés közben derül ki, hogy megégett a paprika. Fotó: Alexander Gustav / Shutterstock

Általában az elején történik a baj

Mindenkinek van tuti pörkölt receptje, de a pörköltalap tekintetében két tábor különül el élesen egymástól. Az egyikbe azok tartoznak, akik megfonnyasztják a hagymát a zsíron, hozzáadják ízlés szerint a zöldpaprikát, paradicsomot, és csak akkor teszik az ételhez a pirospaprikát, amikor már felengedték az alapot vízzel. A másik tábor pedig akkor adja az alaphoz a pirospaprikát, amikor megpirult a hagyma; egyenesen a hagymás zsírra szórják, így ugyanis pikáns, különleges ízt kap a pörkölt és szép lesz a színe. Bár mindkét táborba tartozókkal megeshet, hogy odaég a pirospaprika, sokkal nagyobb az esély erre akkor, ha a sült hagymára szórod közvetlenül – bográcsban különösen. Nagyon kell tehát figyelni, de ha mégis megtörténik a baj, nem kell lemondani a pörköltről.

Az alapot kell csak kidobni

Ha időben észrevetted, hogy leégett a pirospaprika, akkor tiszta sor, ki kell önteni sajnos a pörköltalapot, és elkezdeni elölről a főzést. Kicsit bonyolultabb a helyzet, ha már össze van állítva az étel, és kóstoláskor derül ki, hogy keserű lett. Ekkor szedd ki a bográcsból a húst, a krumplit, és bő hideg víz alatt mosd le jó alaposan. A hagymás-paprikás szaftot öntsd ki, öblítsd ki a bográcsot, mosogasd el a fakanalat, és tedd fel újra a pörköltalapot, vagyis kezdd újra az ételt. Eléggé faxnis, de így legalább tényleg megszabadulhatsz a keserű íztől.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek