kulcsár edina
Már érik az idei szilva, itt a befőzés ideje! Egy olyan receptet mutatunk, ami eltér a hagyományostól, viszont egészen addig megőrzi a szilva friss ízét és színét, míg el nem fogy a lekvár.
A hagyományos szilvalekvárt mindenki ismeri: egészen sötét, szinte fekete, megáll benne a fakanál, és 10-12 órán át főzni kell, hogy igazi legyen. Az íze semmihez nem hasonlítható, és ha van időd, érdemes elkészíteni; de ha kevés az időd, akkor is tudsz szilvalekvárt eltenni télire. Ha a gyors módszert választod, akkor a szilva megőrzi eredeti, csodás színét és az ízét, és kenyérhez, vagy csak téli estéken kiskanállal elnassolni tökéletes lesz. Arra azonban ügyelj, hogy az így készített szilvalekvárral sütni nem lehet, hiszen zselésítőanyag kerül a fazékba, amitől hő hatására újra folyós lesz a massza. Mutatjuk a receptet!
Gyors, zamatos szilvalekvár
Hozzávalók:
Elkészítés: