Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.07.27.

Így főzd be a szilvalekvárt, friss és üde illata marad egész télen

Már érik az idei szilva, itt a befőzés ideje! Egy olyan receptet mutatunk, ami eltér a hagyományostól, viszont egészen addig megőrzi a szilva friss ízét és színét, míg el nem fogy a lekvár.

A hagyományos szilvalekvárt mindenki ismeri: egészen sötét, szinte fekete, megáll benne a fakanál, és 10-12 órán át főzni kell, hogy igazi legyen. Az íze semmihez nem hasonlítható, és ha van időd, érdemes elkészíteni; de ha kevés az időd, akkor is tudsz szilvalekvárt eltenni télire. Ha a gyors módszert választod, akkor a szilva megőrzi eredeti, csodás színét és az ízét, és kenyérhez, vagy csak téli estéken kiskanállal elnassolni tökéletes lesz. Arra azonban ügyelj, hogy az így készített szilvalekvárral sütni nem lehet, hiszen zselésítőanyag kerül a fazékba, amitől hő hatására újra folyós lesz a massza. Mutatjuk a receptet!

Plum,Jam,In,A,Jar.,Sauce,Tkemali.,Preparing,For,Winter.
Így is finom a szilvalekvár! Fotó: Olivka888 /  Shutterstock

Gyors, zamatos szilvalekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg szilva
  • 15 dkg cukor
  • Ízlés szerint fahéj és szegfűszeg
  • 2,5 teáskanál pektin

Elkészítés:

  • Mosd meg alaposan a szilvát, majd magozd ki, és vágd negyedekbe. Öntsd egy lábosba, add hozzá ízlés szerint a fahéjat és szegfűszeget, és szórd rá a cukrot. 
  • Kis lángon forrald fel a gyümölcsöt, 15 percig főzd folyamatos kevergetés mellett, majd add hozzá a pektint, és keverd el alaposan. Egyet forralj rajta, majd húzd le a lábost a tűzről. Ha nem szereted a darabos lekvárt, botmixerrel turmixold össze a főtt szilvát.
  • A forró lekvárt kanalazd steril befőttesüvegekbe. Az alaposan lezárt üvegeket állítsd fejre öt percre, majd a lekvárokat száraz dunsztban hagyd kihűlni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek