
Így készül a fügefalevélszörp, ezt imádni fogod
Ha van fügebokrod, vagy tudsz levelet szerezni, ezt a szörpöt ki kell próbálnod. Az íze maga a nyár, ráadásul nagyon egészséges, elkészíteni pedig rendkívül egyszerű. Mutatjuk a receptet!
Ha szeretnél egy finom, hűsítő nyári szörpöt, akkor szedj néhány fügelevelet, és készítsd el belőle ezt a finomságot. Az íze egyszerre olyan, mint a fügéé, de van egy kicsi kókuszos beütése is, és a nagy melegben nemcsak hűsít, de a szervezetednek is jót tesz! A fügelevél kivonata stabilizálja a vércukorszintet, csillapítja az emésztési gondokat, és mérsékeli a vérnyomásproblémákat is. A szörpöt persze elsősorban az íze miatt issza az ember; mutatjuk, hogyan készítsd el!

Hozzávalók:
- 5 db fügelevél
- 7 dl víz
- 30 dkg cukor
- 1 db citrom

Elkészítés:
- Alaposan mosd meg a fügeleveleket, és vágd őket apró darabokra. A cukorból készíts szirupot, és hűtsd le.
- Tedd a feldarabolt leveleket, a szirupot, az egész citrom levét egy turmixgépbe, majd turmixold össze. Szűrd le, és tedd zárható üvegbe. Egy héten keresztül eláll a hűtőben, vízzel hígítva finom, hűsítő nyári ital.
- A fügelevél szörpöt nem érdemes dunsztolni, télire eltenni, mert elveszíti szép zöld színét, érdemes inkább frissen, egész nyáron készíteni.






