RETRO RÁDIÓ

Így készül a fügefalevélszörp, ezt imádni fogod

Létrehozva2024. 07. 20. 12:00
Frissítve2024. 07. 20. 14:57

Ha van fügebokrod, vagy tudsz levelet szerezni, ezt a szörpöt ki kell próbálnod. Az íze maga a nyár, ráadásul nagyon egészséges, elkészíteni pedig rendkívül egyszerű. Mutatjuk a receptet!

Ha szeretnél egy finom, hűsítő nyári szörpöt, akkor szedj néhány fügelevelet, és készítsd el belőle ezt a finomságot. Az íze egyszerre olyan, mint a fügéé, de van egy kicsi kókuszos beütése is, és a nagy melegben nemcsak hűsít, de a szervezetednek is jót tesz! A fügelevél kivonata stabilizálja a vércukorszintet, csillapítja az emésztési gondokat, és mérsékeli a vérnyomásproblémákat is. A szörpöt persze elsősorban az íze miatt issza az ember; mutatjuk, hogyan készítsd el!

Gyorsan elkészíthető a frissítő fügelevél szörp! / Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 5 db fügelevél
  • 7 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 db citrom
Zárható üvegben egy hétig eláll a hűtőben. / Fotó: Ripost

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a fügeleveleket, és vágd őket apró darabokra. A cukorból készíts szirupot, és hűtsd le. 
  • Tedd a feldarabolt leveleket, a szirupot, az egész citrom levét egy turmixgépbe, majd turmixold össze. Szűrd le, és tedd zárható üvegbe. Egy héten keresztül eláll a hűtőben, vízzel hígítva finom, hűsítő nyári ital.
  • A fügelevél szörpöt nem érdemes dunsztolni, télire eltenni, mert elveszíti szép zöld színét, érdemes inkább frissen, egész nyáron készíteni.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.