Létrehozva: 2024.07.20.
Módosítva: 2024.07.20.

Így készül a fügefalevélszörp, ezt imádni fogod

Ha van fügebokrod, vagy tudsz levelet szerezni, ezt a szörpöt ki kell próbálnod. Az íze maga a nyár, ráadásul nagyon egészséges, elkészíteni pedig rendkívül egyszerű. Mutatjuk a receptet!

Ha szeretnél egy finom, hűsítő nyári szörpöt, akkor szedj néhány fügelevelet, és készítsd el belőle ezt a finomságot. Az íze egyszerre olyan, mint a fügéé, de van egy kicsi kókuszos beütése is, és a nagy melegben nemcsak hűsít, de a szervezetednek is jót tesz! A fügelevél kivonata stabilizálja a vércukorszintet, csillapítja az emésztési gondokat, és mérsékeli a vérnyomásproblémákat is. A szörpöt persze elsősorban az íze miatt issza az ember; mutatjuk, hogyan készítsd el!

Gyorsan elkészíthető a frissítő fügelevél szörp! / Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 5 db fügelevél
  • 7 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 db citrom
Zárható üvegben egy hétig eláll a hűtőben. / Fotó: Ripost

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg a fügeleveleket, és vágd őket apró darabokra. A cukorból készíts szirupot, és hűtsd le. 
  • Tedd a feldarabolt leveleket, a szirupot, az egész citrom levét egy turmixgépbe, majd turmixold össze. Szűrd le, és tedd zárható üvegbe. Egy héten keresztül eláll a hűtőben, vízzel hígítva finom, hűsítő nyári ital.
  • A fügelevél szörpöt nem érdemes dunsztolni, télire eltenni, mert elveszíti szép zöld színét, érdemes inkább frissen, egész nyáron készíteni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek