tóth gabi
Igazi kincs a háztartásban ez a gép, de nemcsak akkor, ha rengeteg mosatlan edény gyűlt össze. Egy olyan trükköt mutatunk, ami minden háziasszonynak megkönnyítheti a munkáját!
Azt már mindenki tudja, hogy a mosogatógépben lehet befőtteket, lekvárokat dunsztolni, de gondoltál már arra, hogy ott mosd meg a zöldségeket, gyümölcsöket? A trükk körbejárta a világhálót, és rengeteg kommentelő állította, hogy megváltoztatta az életüket a módszer.
Egyszerűen csak be kell tenni
A mosásra szánt zöldségeket, gyümölcsöket pakold be a mosogatógépbe, tegyél a mosogatótabletta helyére egy evőkanál ecetet, majd hideg vizes rövid, áztató programmal indítsd el a gépet. A legszennyezettebb zöldségeket, gyümölcsöket érdemes a gép aljára pakolni. Ha lejárt a program, makulátlanul tiszták lesznek, és mehetnek a hűtőbe, vagy kezdődhet a feldolgozás – ahogyan ebben a videóban:
Miért van erre szükség?
Sokan felháborodtak, amikor meglátták a módszert, és azt mondták, hihetetlen, hogy az emberek lusták megmosni a csap alatt a gyümölcsöket, zöldségeket. Csakhogy a mosogatógépes módszer lényege nem a lustaság, hanem az, hogy minél tisztábbak legyenek; folyó víz alatt minden szennyeződéstől és baktériumtól lehetetlen megszabadítani őket. Ráadásul aki befőz, annak óriási segítség és vízspórolás lehet a mosogatógépben megmosni a gyümölcsöket, hiszen nem mindegy, hogy például tíz kiló szilvát szemenként kell átsúrolni, vagy egyszerűen csak bepakolni a gépbe – ráadásul a befőzésnél különösen fontos, hogy makulátlanul tiszták legyenek az alapanyagok!