
3 hűsítő nyári leves
Válassz isteni levest a nyári hőségben! Könnyű és hűsítő 3 recept közül választhatsz, de akár mindet elkészítheted! Nem fogod megbánni.
A nyári forróságban a hűsítő, könnyed ételek kerülnek terítékre. Ilyenkor jöhetnek a hideg levesek, amit tuti szívesen fogyasztasz te is a kánikulában. Bár ilyenkor lehet, a gyümölcsleves jut az eszedbe, ezért nem is hagytuk ki a kínálatból, de mutatunk két remek, sós ízvilágú levest is. 3 szuper recept, próbáld ki mindet!
1. Meggyleves

Hozzávalók:
- 40 dkg meggy
- 20 dkg cukor
- 6 szem szegfűszeg
- 1 tk fahéj
- 1 db citrom
- 2 dl főzőtejszín
- 4 ek liszt
- 1 dl vörösbor
Így készítsd el:
- A fahéjat a szegfűszeget és a citromkarikákat egy kevés vízben forrald fel, majd szűrd át.
- Add hozzá a kimagozott meggyet, a cukrot és nagyjából 1 liter vizet. Majd forrald fel.
- Közben készíts habarást. A tejszínt a liszttel keverd simára. Amikor felforr a meggyes keverék, öntsd hozzá lassan a habarást. Folyamatosan keverd, különben becsomósodik. Forrald fel ismételten, és add hozzá a vörösbort.
- Ízlés szerint még adj hozzá cukrot, kevés sót, és citromlevet. Rövid forralás után hűtsd le, tedd be a hűtőbe.
- Hidegen tejszínhabbal a tetején tálalhatod.
Jó étvágyat!
Sültpaprikás kovászos uborka leves

2. Hozzávalók:
- 2 db paprika
- 20 dkg kovászos uborka
- 1 db póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 dl tejszín
- 6 dl kovászos uborka lé
- 1 csokor kapor
- 2 db kovászos uborka
Így készítsd el:
- 180 C fokra előmelegített sütőben süsd meg a paprikákat, majd óvatosan húzd le a héjukat, és vágd ki a csumákat.
- Szeleteld fel a kovászos uborkákat. Tisztítsd meg a póréhagyma fehér részét, és zúzd össze a fokhagymát.
- Az apróra vágott hagymát olívaolajon futtasd meg. Turmixold össze a paprikát, az uborkát, a pórét és a fokhagymát a tejszínnel és a kovászos uborka levével.
- Majd hűtsd le legalább 2 órára. Felaprított kaporral és felkockázott uborkával tálalhatod is a kész levest.
Jó étvágyat!
3.Nyári gazpacho sárga paradicsomból

Hozzávalók:
- 40 dkg sárga paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 1 db uborka
- 1 db hagyma
- 3 g fokhagyma
- 2 ek borecet
- 2 ek olívaolaj
- 1 szikk zsemle
- 3 dkg vaj
Így készítsd el:
- Alapos öblítés után tisztítsd meg a zöldségeket. A paradicsomot forrázd le és hámozd meg. A zöldpaprikát csumázd ki, az uborkát és a hagymát vágd apró kockákra.
- A felaprított zöldségekből tegyél félre, a többi turmixold össze a hozzáadott fokhagymával, borecettel, olívaolajjal. Ízlés szerint sózd, öntsd fel 7-8 dl hideg vízzel, jól keverd össze. Fedd le és 3 órára tedd a hűtőbe.
- Tálaláskor a zsemlét aprítsd fel, és pirítsd meg vajban. A levest a félretett zöldségekkel és zsemlekockával tálalhatod is.
Jó étvágyat!







