FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.01.

3 hűsítő nyári leves

Válassz isteni levest a nyári hőségben! Könnyű és hűsítő 3 recept közül választhatsz, de akár mindet elkészítheted! Nem fogod megbánni.

Szerző Ripost

A nyári  forróságban a hűsítő, könnyed ételek kerülnek terítékre. Ilyenkor jöhetnek a hideg levesek, amit tuti szívesen fogyasztasz te is a kánikulában. Bár ilyenkor lehet, a gyümölcsleves jut az eszedbe, ezért nem is hagytuk ki a kínálatból, de mutatunk két remek, sós ízvilágú levest is. 3 szuper recept, próbáld ki mindet!

1. Meggyleves

Cold,Cherry,Soup,With,Yogurt
Fotó: MariaKovaleva

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 20 dkg cukor
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 tk fahéj
  • 1 db citrom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 ek liszt
  • 1 dl vörösbor

Így készítsd el:

  1. A fahéjat a szegfűszeget és a citromkarikákat egy kevés vízben forrald fel, majd szűrd át.
  2. Add hozzá a kimagozott meggyet, a cukrot és nagyjából 1 liter vizet. Majd forrald fel.
  3. Közben készíts habarást. A tejszínt a liszttel keverd simára. Amikor felforr a meggyes keverék, öntsd hozzá lassan a habarást. Folyamatosan keverd, különben becsomósodik. Forrald fel ismételten, és add hozzá a vörösbort. 
  4. Ízlés szerint még adj hozzá cukrot, kevés sót, és citromlevet. Rövid forralás után hűtsd le, tedd be a hűtőbe.
  5. Hidegen tejszínhabbal a tetején tálalhatod.

Jó étvágyat!

Sültpaprikás kovászos uborka leves

Sültpaprika leves
Fotó: mindmegette.hu

2. Hozzávalók:

  • 2 db paprika
  • 20 dkg kovászos uborka
  • 1 db póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 6 dl kovászos uborka lé
  • 1 csokor kapor
  • 2 db kovászos uborka

Így készítsd el:

  1. 180 C fokra előmelegített sütőben süsd meg a paprikákat, majd óvatosan húzd le a héjukat, és vágd ki a csumákat. 
  2. Szeleteld fel a kovászos uborkákat. Tisztítsd meg a póréhagyma fehér részét, és zúzd össze a fokhagymát.
  3. Az apróra vágott hagymát olívaolajon futtasd meg. Turmixold össze a paprikát, az uborkát, a pórét és a fokhagymát a tejszínnel és a kovászos uborka levével.
  4. Majd hűtsd le legalább 2 órára. Felaprított kaporral és felkockázott uborkával tálalhatod is a kész levest.

Jó étvágyat!

3.Nyári gazpacho sárga paradicsomból

Yellow,Tomato,Gazpacho.,Spanish,Summer,Cold,Soup,With,Fresh,Vegetables.
Fotó: nblx

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárga paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db uborka
  • 1 db hagyma
  • 3 g fokhagyma
  • 2 ek borecet
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 szikk zsemle
  • 3 dkg vaj

Így készítsd el:

  1. Alapos öblítés után tisztítsd meg a zöldségeket. A paradicsomot forrázd le és hámozd meg. A zöldpaprikát csumázd ki, az uborkát és a hagymát vágd apró kockákra.
  2. A felaprított zöldségekből tegyél félre, a többi turmixold össze a hozzáadott fokhagymával, borecettel, olívaolajjal. Ízlés szerint sózd, öntsd fel 7-8 dl hideg vízzel, jól keverd össze. Fedd le és 3 órára tedd a hűtőbe.
  3. Tálaláskor a zsemlét aprítsd fel, és pirítsd meg vajban. A levest a félretett zöldségekkel és zsemlekockával tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek