5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

3 hűsítő nyári leves

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 07. 01. 12:30

Válassz isteni levest a nyári hőségben! Könnyű és hűsítő 3 recept közül választhatsz, de akár mindet elkészítheted! Nem fogod megbánni.

A nyári  forróságban a hűsítő, könnyed ételek kerülnek terítékre. Ilyenkor jöhetnek a hideg levesek, amit tuti szívesen fogyasztasz te is a kánikulában. Bár ilyenkor lehet, a gyümölcsleves jut az eszedbe, ezért nem is hagytuk ki a kínálatból, de mutatunk két remek, sós ízvilágú levest is. 3 szuper recept, próbáld ki mindet!

1. Meggyleves

Cold,Cherry,Soup,With,Yogurt
Fotó: MariaKovaleva

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 20 dkg cukor
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 tk fahéj
  • 1 db citrom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 ek liszt
  • 1 dl vörösbor

Így készítsd el:

  1. A fahéjat a szegfűszeget és a citromkarikákat egy kevés vízben forrald fel, majd szűrd át.
  2. Add hozzá a kimagozott meggyet, a cukrot és nagyjából 1 liter vizet. Majd forrald fel.
  3. Közben készíts habarást. A tejszínt a liszttel keverd simára. Amikor felforr a meggyes keverék, öntsd hozzá lassan a habarást. Folyamatosan keverd, különben becsomósodik. Forrald fel ismételten, és add hozzá a vörösbort. 
  4. Ízlés szerint még adj hozzá cukrot, kevés sót, és citromlevet. Rövid forralás után hűtsd le, tedd be a hűtőbe.
  5. Hidegen tejszínhabbal a tetején tálalhatod.

Jó étvágyat!

Sültpaprikás kovászos uborka leves

Sültpaprika leves
Fotó: mindmegette.hu

2. Hozzávalók:

  • 2 db paprika
  • 20 dkg kovászos uborka
  • 1 db póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 6 dl kovászos uborka lé
  • 1 csokor kapor
  • 2 db kovászos uborka

Így készítsd el:

  1. 180 C fokra előmelegített sütőben süsd meg a paprikákat, majd óvatosan húzd le a héjukat, és vágd ki a csumákat. 
  2. Szeleteld fel a kovászos uborkákat. Tisztítsd meg a póréhagyma fehér részét, és zúzd össze a fokhagymát.
  3. Az apróra vágott hagymát olívaolajon futtasd meg. Turmixold össze a paprikát, az uborkát, a pórét és a fokhagymát a tejszínnel és a kovászos uborka levével.
  4. Majd hűtsd le legalább 2 órára. Felaprított kaporral és felkockázott uborkával tálalhatod is a kész levest.

Jó étvágyat!

3.Nyári gazpacho sárga paradicsomból

Yellow,Tomato,Gazpacho.,Spanish,Summer,Cold,Soup,With,Fresh,Vegetables.
Fotó: nblx

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárga paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db uborka
  • 1 db hagyma
  • 3 g fokhagyma
  • 2 ek borecet
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 szikk zsemle
  • 3 dkg vaj

Így készítsd el:

  1. Alapos öblítés után tisztítsd meg a zöldségeket. A paradicsomot forrázd le és hámozd meg. A zöldpaprikát csumázd ki, az uborkát és a hagymát vágd apró kockákra.
  2. A felaprított zöldségekből tegyél félre, a többi turmixold össze a hozzáadott fokhagymával, borecettel, olívaolajjal. Ízlés szerint sózd, öntsd fel 7-8 dl hideg vízzel, jól keverd össze. Fedd le és 3 órára tedd a hűtőbe.
  3. Tálaláskor a zsemlét aprítsd fel, és pirítsd meg vajban. A levest a félretett zöldségekkel és zsemlekockával tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.