FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.30.
Módosítva: 2024.07.31.

Ez a savanyított lila hagyma a nyár kedvence: 5 perc alatt elkészül

Isteni receptet hoztunk most neked, ha szeretet a lila hagymát, ezt nem hagyhatod ki! Ráadásul nagyon egészséges is.

Készíts egészséges, és gyors savanyított lila hagymát. Édes is, sós is, savanyú is: feldobja a húsokat, hidegtálakat. Nyáron is szuper fogyasztani, de a meghűléses, influenzás időszakokban csodát művel! Íze pedig igazán nagyon finom, és nem kell azon törnöd a fejed, mi lesz az esti csókkal, bátran fogyaszthatod! Mutatjuk a receptet:

Pickled,Red,Onions,With,Vinegar,And,Black,Pepper
Fotó: Malin_82 /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 közepes lila hagyma
  • 2 ek cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. só
  • 10 szem bors
  • 1/2 csésze almaecet

Így készítsd el:

  1. Pucold meg a lila hagymát, majd szeleteld vékonyra. 1 percig blansírozd: tedd bele forró vízbe, szinte azonnal emeld ki a lábosból és mártsd hideg vízbe. 
  2. Egy csavaros üvegbe tedd bele a cukrot, a fokhagymát, sót, borsot. Majd öntsd rá az almaecetet, és 1 csésze vizet. Majd zárd le az üveg tetejét, és jól rázd össze az ecetes lét.  
  3. Végén tedd bele a lila hagymát a savanyú lébe, zárd le az üveget és tedd be a hűtőszekrénybe 2-3 napra. 

Jó étvágyat!

Jó, ha tudod:

Lila hagyma jótékony hatásai:

  • vízhajtó
  • csökkenti a vércukor szintjét
  • természetes antibiotikum
  • segít a méregtelenítésben
  • karbantartja a keringést
  • gátolja a rákos sejtek kialakulását és szaporodását

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek