Készíts egészséges, és gyors savanyított lila hagymát. Édes is, sós is, savanyú is: feldobja a húsokat, hidegtálakat. Nyáron is szuper fogyasztani, de a meghűléses, influenzás időszakokban csodát művel! Íze pedig igazán nagyon finom, és nem kell azon törnöd a fejed, mi lesz az esti csókkal, bátran fogyaszthatod! Mutatjuk a receptet:
Pucold meg a lila hagymát, majd szeleteld vékonyra. 1 percig blansírozd: tedd bele forró vízbe, szinte azonnal emeld ki a lábosból és mártsd hideg vízbe.
Egy csavaros üvegbe tedd bele a cukrot, a fokhagymát, sót, borsot. Majd öntsd rá az almaecetet, és 1 csésze vizet. Majd zárd le az üveg tetejét, és jól rázd össze az ecetes lét.
Végén tedd bele a lila hagymát a savanyú lébe, zárd le az üveget és tedd be a hűtőszekrénybe 2-3 napra.
Jó étvágyat!
Jó, ha tudod:
Lila hagyma jótékony hatásai:
vízhajtó
csökkenti a vércukor szintjét
természetes antibiotikum
segít a méregtelenítésben
karbantartja a keringést
gátolja a rákos sejtek kialakulását és szaporodását