
Ez a savanyított lila hagyma a nyár kedvence: 5 perc alatt elkészül
Isteni receptet hoztunk most neked, ha szeretet a lila hagymát, ezt nem hagyhatod ki! Ráadásul nagyon egészséges is.
Készíts egészséges, és gyors savanyított lila hagymát. Édes is, sós is, savanyú is: feldobja a húsokat, hidegtálakat. Nyáron is szuper fogyasztani, de a meghűléses, influenzás időszakokban csodát művel! Íze pedig igazán nagyon finom, és nem kell azon törnöd a fejed, mi lesz az esti csókkal, bátran fogyaszthatod! Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:
- 1 közepes lila hagyma
- 2 ek cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. só
- 10 szem bors
- 1/2 csésze almaecet
Így készítsd el:
- Pucold meg a lila hagymát, majd szeleteld vékonyra. 1 percig blansírozd: tedd bele forró vízbe, szinte azonnal emeld ki a lábosból és mártsd hideg vízbe.
- Egy csavaros üvegbe tedd bele a cukrot, a fokhagymát, sót, borsot. Majd öntsd rá az almaecetet, és 1 csésze vizet. Majd zárd le az üveg tetejét, és jól rázd össze az ecetes lét.
- Végén tedd bele a lila hagymát a savanyú lébe, zárd le az üveget és tedd be a hűtőszekrénybe 2-3 napra.
Jó étvágyat!
Jó, ha tudod:
Lila hagyma jótékony hatásai:
- vízhajtó
- csökkenti a vércukor szintjét
- természetes antibiotikum
- segít a méregtelenítésben
- karbantartja a keringést
- gátolja a rákos sejtek kialakulását és szaporodását
Ripost hírek







