RETRO RÁDIÓ

Ez a savanyított lila hagyma a nyár kedvence: 5 perc alatt elkészül

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 07. 30. 12:00
Frissítve2024. 07. 31. 09:18

Isteni receptet hoztunk most neked, ha szeretet a lila hagymát, ezt nem hagyhatod ki! Ráadásul nagyon egészséges is.

Készíts egészséges, és gyors savanyított lila hagymát. Édes is, sós is, savanyú is: feldobja a húsokat, hidegtálakat. Nyáron is szuper fogyasztani, de a meghűléses, influenzás időszakokban csodát művel! Íze pedig igazán nagyon finom, és nem kell azon törnöd a fejed, mi lesz az esti csókkal, bátran fogyaszthatod! Mutatjuk a receptet:

Pickled,Red,Onions,With,Vinegar,And,Black,Pepper
Fotó: Malin_82 /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 közepes lila hagyma
  • 2 ek cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. só
  • 10 szem bors
  • 1/2 csésze almaecet

Így készítsd el:

  1. Pucold meg a lila hagymát, majd szeleteld vékonyra. 1 percig blansírozd: tedd bele forró vízbe, szinte azonnal emeld ki a lábosból és mártsd hideg vízbe. 
  2. Egy csavaros üvegbe tedd bele a cukrot, a fokhagymát, sót, borsot. Majd öntsd rá az almaecetet, és 1 csésze vizet. Majd zárd le az üveg tetejét, és jól rázd össze az ecetes lét.  
  3. Végén tedd bele a lila hagymát a savanyú lébe, zárd le az üveget és tedd be a hűtőszekrénybe 2-3 napra. 

Jó étvágyat!

Jó, ha tudod:

Lila hagyma jótékony hatásai:

  • vízhajtó
  • csökkenti a vércukor szintjét
  • természetes antibiotikum
  • segít a méregtelenítésben
  • karbantartja a keringést
  • gátolja a rákos sejtek kialakulását és szaporodását

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.