Létrehozva: 2024.06.13.

Egymásnak estek a háziasszonyok: maggal vagy mag nélkül kell eltenni a meggyet?

Ahány ház, annyiféle tuti recept létezik a meggybefőtt elkészítésére, és rengeteg helyen cserélnek praktikákat, tippeket az asszonyok az interneten. Most azonban nagy vita támadt azon, ki kell-e magozni a meggyet, vagy sem?

Igazi kincs ilyenkor a meggy, hiszen nemcsak nagyon finom, de egészséges is: vitamin- és ásványianyag-tartama roppant magas, emellett védi a szív egészségét, serkenti a máj és a vese működését, és immunerősítő hatása is ismert. Idén szépen terem, így olcsón lehet kapni, vagy akinek saját fája van, bőségesen szüretelhet, és jut befőttnek is. Rengetegféle recept és módszer létezik, egy befőzéssel kapcsolatos Facebook csoportban azonban nem a recepten, hanem azon kaptak hajba a háziasszonyok, hogy maggal vagy anélkül kell-e eltenni a meggyet. 

Cherry,Compote,Canning,In,The,Garden
Maradjon vagy menjen a mag? Fotó: ValdisOsins /  Shutterstock

A magozás-pártiak szerint könnyebb kezelni

Bár hosszadalmas, macerás feladat kimagozni a több kilónyi meggyet befőzés előtt, később hálás lesz érte az ember, amikor a befőttet télen felbontja. Akár süteménybe téve, akár sült hús mellé szeretnék megenni sokkal egyszerűbben lehet a magozott meggyel bánni. Ráadásul ha marad a mag, nem látja az ember, hogy mi van a gyümölcs belsejében, lehet szennyezés, sőt, akár kukac is belül, és nagyobb az esélye, hogy megromlik a befőtt.

Finomabb az íze, ha marad a mag

Akik maggal teszik el a meggybefőttet, arra esküsznek, hogy sokkal teltebb lesz az íze télire, hiszen ahogy áll a cukros lében a gyümölcs, több ízanyag oldódik ki a magból is. Ráadásul sokkal gyorsabb így eltenni a befőttet, hiszen nem kell pepecselni a magozással. 

Akármelyik módszert is választod, abban mindenki megegyezik, hogy érdemes eltenni legalább pár üveg meggybefőttet télire!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek