
100 éves lett a magyarok kedvenc sajtja, így készítsd el olcsón te is otthon
Gyermekkorunk kedvenc sajtját te is elkészítheted. Ezt a receptet ki ne hagyd!
Neked is nagy kedvenced már régóta a medvesajt? Egy kifli, 2 medvesajt és a reggeli tej, indulhat is a nap. Készítsd el otthon te is!

A Medve sajt majdnem 100 éves múltja már több kérdésre is választ adott. A kör alakú sajt formája azért is van, mert ezzel igyekeznek előhívni az emlékezetünkből a jó minőségű nagyalakú sajtot. A mackóra pedig szmokingot adtak, aki valójában egy kedves felszolgáló maci, aki a kedvenc sajtodat szervírozza neked. Egy időben kapható volt kocka formában is ez a finomság, ezzel is kísérleteztek valamikor a sajtüzemben. De most térjünk vissza a sajt szuper receptjéhez. Készítsd el te is otthon!
Hozzávalók:
- 1/2 liter házi tej
- 1/2 kg túró
- 1 kk szódabikarbóna
Így készítsd el:
- A tejet és a túrót rakd fel a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett alaposan forrald össze. Majd adj hozzá szódabikarbónát, ettől felhabzik, és hagyd elfőni róla a szódát. Adj neki időt rá, és közben végig kevergesd. A túró darabossá fog válni, de egyszer csak szépen összeáll.
- Dolgozd melegen össze botmixerrel, és kóstold meg, ne maradjon darabos. Így már mehet a formákba, de használhatsz ehhez muffin formát is, rendes papírral.
- Várd meg, hogy alaposan kihűljön. Esetleg ha nagyon hamar szeretnéd megenni, akkor tedd be 10 percre a mélyhűtőbe.
Jó étvágyat!







