OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.17.

Ezt a sajtot egy hónapig is tarthatod a mélyhűtőben, friss marad

Mit tehetsz, hogy ne veszítse el a frissességét a sajt? Mutatunk néhány trükköt, hogy ne menjen tönkre túl hamar.

Te is imádod a sajtokat? Nem csoda, hiszen nagyon sokoldalú étel. Fogyaszthatod grillezve, rántva, reggelire, szendvicsekre, salátákra, tésztákra, pizzára, és természetesen jó borokhoz is egy kellemes társaságban. Létezik keményebb, puhább, fűszeres, érett és kevésbé érlelt sajt. 

Assortment,Of,Cheese,,Camembert,And,Parmesan,On,Wooden,Background
Fotó: Dream79

A sajtok több fajtája is könnyen megromolhat, így érdemes kisebb mennyiségeket vásárolni. Ha viszont tárolni szeretnéd a kedvenceidet, akkor mutatunk néhány jó tippet, hogy a  minél tovább frissen maradhassanak.

Female,Hand,Holds,Glass,Box,With,Cheese,On,The,Background
Fotó: TanyaKim
  • Tartsd a sajtokat a zöldségfiókban, hiszen ott a hőmérséklet egyenletes. A hűtőszekrény ajtajának nyitogatása mellett is friss marad ott a sajt.
  •  Arra figyelj oda, hogy a sajtoknak általában magas a zsírtartalmuk, nem igazán jó nejlonban tárolni őket, mert befüllednek. Ezért érdemes kivenni a bolti műanyag csomagolásból, amikor az otthoni hűtőszekrénybe berakod. A gyári csomagolás helyett használj sütőpapírt, vagy viaszpapírt.
  • A parmezánt és a magas zsírtartalmú sajtokat nyugodtan teheted a fagyasztóba is, de a lágy sajtokat, mint a mozzarellát, ne fagyaszd le. Azokat fogyaszd el néhány napon belül.
  • Gouda, cheaddar és a trappista sokáig eláll és frissen is tarthatod, de ezeket érdemes légmentesen lezárható edényekbe tárolni, vagy vákuum csomagolásban.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek