tóth gabi
Ha egy kicsit csípős, azt mindenki szereti, de van, hogy szinte ehetetlenül erős a torma. Ilyenkor is van segítség, mutatjuk, hogyan tudod enyhíteni az erejét!
Az ünnepi asztal elmaradhatatlan kelléke az ecetes, reszelt torma, amit leginkább a boltban szoktunk megvenni, de a bátrabbak maguk is elkészíthetik. Van, aki az év más időszakában is rendszeresen fogyasztja. A torma nagyon egészséges, rendkívül sok benne a kálium, kalcium, magnézium, de emellett magas a C-vitamin-tartalma is. Baktérium- és vírusölő hatása is ismert, erősíti az immunrendszert, és enyhíti a nátha tüneteit. Csak ne lenne olyan erős! Akár friss tormát szeretnél fogyasztani, akár az ecetes változatot, könnyen megeshet, hogy ehetetlenül mar a torma; akkor pedig nincs már hátra, meg kell szelídíteni. Mutatunk néhány trükköt!
Reszelj hozzá egy kis almát
Az alma íze még az ecetes tormához is passzol, alig fogod észrevenni, hogy benne van, viszont a brutális csípősséget enyhíti. Tökéletesen fog passzolni a húsvéti sonkához, vagy akár a húslevesben főtt húsokhoz.
Keverj hozzá krémsajtot vagy tejfölt
Feljavíthatod a tormát egy csipet tömlős, kenhető sajttal (lehetőleg natúrt válassz), vagy néhány kanál tejföllel is, így krémesebb lesz, a mennyiségét is növeled, és persze kevésbé fog marni. Arra figyelj, hogy csak annyit tormát hígíts így, amennyit egy-két nap alatt el is fogyasztasz, mert tejtermékkel keverve nem fog annyi ideig elállni, mint egyébként.
Adj hozzá bőségesen majonézt
A majonézes torma isteni finom húsokhoz, szendvicsekhez, és a húsvéti sonkához is. Ha túlságosan erős tormát vettél, egy rész tormához adj egy rész majonézt, és egy pár csepp citromlével keverd el.