Létrehozva: 2024.03.31.

Túl erős a torma? Így szelídítsd meg!

Ha egy kicsit csípős, azt mindenki szereti, de van, hogy szinte ehetetlenül erős a torma. Ilyenkor is van segítség, mutatjuk, hogyan tudod enyhíteni az erejét!

Az ünnepi asztal elmaradhatatlan kelléke az ecetes, reszelt torma, amit leginkább a boltban szoktunk megvenni, de a bátrabbak maguk is elkészíthetik. Van, aki az év más időszakában is rendszeresen fogyasztja. A torma nagyon egészséges, rendkívül sok benne a kálium, kalcium, magnézium, de emellett magas a C-vitamin-tartalma is. Baktérium- és vírusölő hatása is ismert, erősíti az immunrendszert, és enyhíti a nátha tüneteit. Csak ne lenne olyan erős! Akár friss tormát szeretnél fogyasztani, akár az ecetes változatot, könnyen megeshet, hogy ehetetlenül mar a torma; akkor pedig nincs már hátra, meg kell szelídíteni. Mutatunk néhány trükköt!

Spicy,Horseradish,Sauce,In,Jar,And,Roots,On,Grey,Wooden
Finom az ecetes torma, de van, hogy brutálisan csíp. Fotó: New Africa /  Shutterstock

Reszelj hozzá egy kis almát

Az alma íze még az ecetes tormához is passzol, alig fogod észrevenni, hogy benne van, viszont a brutális csípősséget enyhíti. Tökéletesen fog passzolni a húsvéti sonkához, vagy akár a húslevesben főtt húsokhoz.

Keverj hozzá krémsajtot vagy tejfölt

Feljavíthatod a tormát egy csipet tömlős, kenhető sajttal (lehetőleg natúrt válassz), vagy néhány kanál tejföllel is, így krémesebb lesz, a mennyiségét is növeled, és persze kevésbé fog marni. Arra figyelj, hogy csak annyit tormát hígíts így, amennyit egy-két nap alatt el is fogyasztasz, mert tejtermékkel keverve nem fog annyi ideig elállni, mint egyébként.

Adj hozzá bőségesen majonézt

A majonézes torma isteni finom húsokhoz, szendvicsekhez, és a húsvéti sonkához is. Ha túlságosan erős tormát vettél, egy rész tormához adj egy rész majonézt, és egy pár csepp citromlével keverd el.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek