RETRO RÁDIÓ

Így készül a házi ecetes torma, húsvéti sonkád méltó párja lesz

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 03. 19. 12:30

Idén húsvétkor ne hagyd ki ezt a fantasztikus gasztronómiai élményt. A sonka mellé a házi torma dukál!

A sonka mellől nem hiányozhat a torma a húsvéti ünnepek alatt. Mégpedig a házi torma, mert annak párja nincs! Sokan úgy vannak vele, hogy inkább megveszik a boltit, így nem kell bajlódni vele... A torma reszelése ugyanis nem csak nehéz, de könnyfakasztó is. Legalábbis eddig az volt. Ellenben, ha van otthon zödségaprítód, akkor hidd el, a házi torma torma is pillanatok alatt, fájdalommentesen elkészül. Ezúttal add meg a módját a tormának, hogy igazi gasztronómiai élményt nyújtson. A házi sonka mellé fejedelmi lesz. Szerezz valódi ízélményt a családnak és a vendégeknek is! Mutatjuk a szuper receptet!

Bavarian,Smoked,Country,Ham,With,Freshly,Grated,Horseradish,And,Hearty
Fotó: Karl Allgaeuer

Hozzávalók:

  • 1 db torma
  • 1/2 dl ecet, vagy 1 citrom leve
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 1 bögre víz

Így készítsd:

Fresh,Horseradish,On,A,Spoon,,Horseradish,Sauce,,Closeup
Fotó: photocrew1
  1. Először készítsd el az ecetes levet.
  2. Gyors mozdulatokkal pucold meg a tormát, vágd kisebb darabokra, majd tedd az aprító mixerbe.
  3. Addig daráld, amíg a kívánt finomságot eléred.
  4. A finomra aprított tormát keverd össze az ecetes lével, majd zárható üvegben tárold a hűtőben.

Nagyanyáink idejében a tormareszelés hosszú és gyötrelmes folyamat volt, ma már percek alatt sírás nélkül végzel vele!

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.