Létrehozva: 2023.04.08.

Húsvéti recept: ettől lesz isteni a tojáskrém

Húsvétkor a tojáskrém nagyon jól mutat az ünnepi asztalon, és még fantasztikusan finom is! Íme, két szuper recept.

Szerző Sors Edina

Húsvét kapcsán ismét előtérbe kerül, a tavasz egyik kedvenc kencéje - a tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, gyorsan elkészíthető ételek tuti kiindulópontja. A krémhez használj 8-9 percet főtt tojást, de persze ennél lágyabból is csinálhatsz kencét. A krémes állag egyik titka, hogy aprítóban vagy botmixerrel kis tej, vaj, esetleg krémsajt hozzáadásával könnyedén eldolgozod. Íme két szuper recept!

Tojássaláta medvehagymával

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 8 db medvehagyma
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek dijoni mustár
  • őrölt fehér bors

Így készítsd el:

  1. A tojássalátához a tojásokat keményre főzd meg, majd pucold meg, és nagyobb kockákra vágd. A medvehagymát is vág apróra. 
  2. A krémsajtot egy tálba tedd bele, és keverd hozzá a tejfölt és a mustárt. Sózd, borsozd, és keverd simára.
  3. A felkockázott tojást szórd meg a felaprított medvehagymával, majd kanalazd rá a tejfölös-krémsajtot keveréket, és forgasd össze óvatosan. Figyelj arra, hogy ne törd össze a tojást.
  4. Tedd 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Friss kenyérre, pirítóssal, de sonka mellé is isteni!

Jó étvágyat!

Currys tojáskrém

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  •  4 db tojás
  • 2 ek joghurt
  • bors
  • kakukkfű
  • 1 csipet kömény
  • curry por

Így készítsd el:

  1. Főzd a tojásokat keményre (7-10 perc, forrásban lévő vízben)
  2. A sárgáját keverd össze a joghurttal, a curryvel, a kakukkfűvel  és a köménnyel. Sózd, borsozd.
  3. A fehérjét vágd apróra, vagy törd össze villával, és keverd a krémbe. Friss rozskenyérrel isteni, persze más péksüteménnyel is.

Jó étvágyat!

Forrás: mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek