Húsvét kapcsán ismét előtérbe kerül, a tavasz egyik kedvenc kencéje - a tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, gyorsan elkészíthető ételek tuti kiindulópontja. A krémhez használj 8-9 percet főtt tojást, de persze ennél lágyabból is csinálhatsz kencét. A krémes állag egyik titka, hogy aprítóban vagy botmixerrel kis tej, vaj, esetleg krémsajt hozzáadásával könnyedén eldolgozod. Íme két szuper recept!
Tojássaláta medvehagymával
Hozzávalók:
6 db tojás
8 db medvehagyma
10 dkg krémsajt
2 dl tejföl
1 ek dijoni mustár
só
őrölt fehér bors
Így készítsd el:
A tojássalátához a tojásokat keményre főzd meg, majd pucold meg, és nagyobb kockákra vágd. A medvehagymát is vág apróra.
A krémsajtot egy tálba tedd bele, és keverd hozzá a tejfölt és a mustárt. Sózd, borsozd, és keverd simára.
A felkockázott tojást szórd meg a felaprított medvehagymával, majd kanalazd rá a tejfölös-krémsajtot keveréket, és forgasd össze óvatosan. Figyelj arra, hogy ne törd össze a tojást.
Tedd 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Friss kenyérre, pirítóssal, de sonka mellé is isteni!
Jó étvágyat!
Currys tojáskrém
Hozzávalók:
4 db tojás
2 ek joghurt
só
bors
kakukkfű
1 csipet kömény
curry por
Így készítsd el:
Főzd a tojásokat keményre (7-10 perc, forrásban lévő vízben)
A sárgáját keverd össze a joghurttal, a curryvel, a kakukkfűvel és a köménnyel. Sózd, borsozd.
A fehérjét vágd apróra, vagy törd össze villával, és keverd a krémbe. Friss rozskenyérrel isteni, persze más péksüteménnyel is.