Húsvétkor kihagyhatatlan az édességek, desszertek és torták mellett a sós sütemények elkészítése. Nemcsak a család, de a locsolók is imádni fogják! Mutatjuk a medvehagymás-sajtos pogácsa receptjét.
Húsvéti vendégváró sós nasira mindig szükség van. Az egész család imádja, és a locsolókat ,vendégeket is megkínálhatod belőle. Idén próbáld ki a medvehagymás-sajtos pogácsa receptjét, tuti nem fogod megbánni!
Fotó: images72
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 dl tejföl
1nagy csok medvehagyma
1 dl tej
2 db tojássárgája
1 ek cukor
2 csapott ek só
5 dkg élesztő
10 dkg reszelt sajt
1 db tojás a tetejére
Így készítsd el:
A tésztához az élesztőt langyos, cukros vízben futtasd fel.
A lisztet egy nagyobb tálba szitáld bele, morzsold össze a vajjal, és öntsd hozzá a felfuttatott élesztős tejet, majd add hozzá a tojássárgáját a tejfölt és a sót. Robotgéppel, vagy kézzel jól dolgozd ki a tésztát, amíg puha nem lesz. Majd takard le és 30 percen keresztül, langyos helyen, hagyd pihenni.
Közben a mosd meg a medvehagymaleveleket, csöpögtesd le róla a vizet és vágd fel apróra.
Ha eleget pihent a tészta, utána nyújtsd ki, szórd rá az medvehagyma felét, és a reszelt sajt felét is.
Csavard fel a tésztát, mint a bejglit, és takard le ismét és hagyd 15 percre még pihenni.
Majd ismét nyújtsd ki, szórd rá a maradék medvehagymát és reszelt sajtot. Megint csavard fel, és ismét 15 percet pihentesd.
Majd utoljára ismét 1 ujjnyi vastagra még nyújtsd ki, éles késsel rácsozd be, pogácsaszaggatóval készíts pogácsa formákat.
A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírba bélelt tepsibe rakd, tetejüket kend meg tojással, és 180 C fokra előmelegített sütőben kb, 25-30 perc alatt süsd meg aranybarnára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.