tóth gabi
Hatalmas visszhangot váltott ki ez az egyszerű sajtos pogácsa a gyakorlott háziasszonyokat tömörítő Facebook csoportban. Nem győznek hálálkodni a nők, a képek magukért beszélnek!
Mennyi, mennyi szeretet van abban, ha valaki papírra veti az általa többször készített és jól bevált ételek receptjét és ezeket továbbadja a gyerekeknek, unokáknak! Így viszik tovább a generációk családon belül a finom ízeket – legalábbis, ha az utódok megbecsülik a régi öregek munkáját. Mert sajnos sok fiatalban már nincs elég ambíció, nem szívesen állnak neki, hogy alkossanak a konyhában, inkább kényelmesen pizzát rendelnek vacsorára...
Varga Maksai Dorottya esetében ilyen elő sem fordulhat, hiszen nagy szeretettel süt-főz, kísérletezik a konyhában és bizony szívesen nyúl vissza nagymamája receptjeihez, amiket féltve őriz otthon. Legutóbb drága nagyikája sajtos pogácsáját sütötte meg, és örömében megosztotta a képeket a Vali konyhája és kertje nevű, háziasszonyokat tömörítő Facebook csoportban. A guszta képek nagyon sok tagot kíváncsivá tettek, és azóta többen el is készítették az isteni pogit!
Nagyi sajtos pogácsája
HOZZÁVALÓK
ÍGY KÉSZÜL
3. A pogácsákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk 1,5 órán keresztül pihenni. Sütés előtt kenjük meg tojássárgával, hintsük meg reszelt sajttal és köménnyel.
4. Végül elég erős tűznél süssük pirosra, ropogósra.
A végeredmény magáért beszél! Ráadásul ez a pogácsa nem csak kívánatos, de nagyon finom is! Köszönjük a receptet olvasónknak! És most lássuk a nagyi eredeti leírását, benne a mai háziasszonyok számára érthetetlen hozzávalóval, a rummal. (Lehet, tényleg kell hozzá, hogy finom legyen.)
Jó étvágyat hozzá!