BIZARR

Brutális méretű karalábé termett a magyar háziasszony kertjében

Még a tapasztalt asszonyok is lehidaltak, amikor meglátták a gigantikus darabot. A karalábé-szörnyeteg egy átlagos kiskertben termett, és valószínűleg jó ízű levesként fejezte be földi pályafutását. Kitalálod, mekkora volt a súlya?
címkék:
  • Szerző:

Nem véletlen termesztenek egyre többen karalábét: ugyanis nem csupán finom, de több C-vitamin van benne, mint a citromban. Kevesen tudják, hogy valójában a káposztafélék családjába tartozik, és nem csupán a húslevesbe lehet bedobni egyet-egyet, de rántva, főzeléknek, és levesnek is isteni. Az átlagos méret pont elfér egy tenyérben – ezért hökkent meg mindenki, amikor egy háziasszony megosztotta a fotót az óriási példányról, amit a kertjében szedett le.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A karalábémonstrum ugyanis 1 kiló 30 dekát nyomott; e tekintélyt parancsoló méret láttán mindenki megdöbbent.

Fotó: Magyar Mónika Facebook, Vali konyhája és kertje

Aztán felmerült a kérdés, vajon nem fás-e, hiszen ha a karalábét hagyjuk túl nagyra megnőni, ez előfordulhat. Sokak szerint azonban ez a fehér fajta nem hajlamos a fásodásra – és rögtön ajánlottak is a háziasszony számára egy isteni karalábéleves receptet. Az biztos, hogy bármi is készült belőle, bőven jutott a családnak…

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?