tóth gabi
Zserbó nélkül sok helyen nincs ünnep, ám ez nem csoda, hiszen ez a rétegezett sütemény mennyei! Az elkészítése nem bonyolult, bár tény, hogy időigényes; és van egy hozzávaló, amitől sokkal omlósabb és könnyebb lesz...
Olyanról még soha nem hallottunk, hogy a zserbó ne fogyott volna el, hiszen szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné. Karácsonykor készül a legtöbb háztartásban, de érdemes máskor is nekiállni, hiszen a finom csokoládémáz, a diós töltelék és az édes tészta mindenkit levesz a lábáról. Kezdők gyakran félnek belevágni, pedig nem bonyolult a recept, és ha készítettél már kelt tésztát, akkor a zserbó sem foghat ki rajtad. Akárcsak a többi süteménynél, a zserbónál is van egy összetevő, amit érdemes belecsempészni, és ez nem más, mint a sertészsír! Nagyanyáink még ezzel készítették, és nemcsak azért, mert margarint kevésbé lehetett kapni, de azért is, mert sokkal lágyabb, puhább és omlósabb lesz tőle a tészta. Mutatjuk, hogyan készül a tökéletes zserbó!
Hozzávalók:
Elkészítés: