FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.12.

Így lesz isteni a töltött káposzta, ezt a különleges receptet neked is ismerned kell

Karácsonykor nem hiányozhat az asztalról az isteni magyaros töltött káposzta. Lehet vitatkozni azon, hogy mi kerüljön bele, de a legfontosabb a végeredmény. Most mutatunk egy különleges receptet!

A magyaros töltött káposzta húsétel,de a húsmentes változatai is ismertek. Vannak,akik gombát, kukorica-, árpa-, esetleg köleskását tesznek töltelékként a káposztalevelekbe. A kukoricadarával dúsított változata a húsimádóknak is tökéletes, és azoknak is egészen biztosan ízleni fog, akiknek picit erős a sertéshús íze. Íme a különleges recept.

Fotó: Markovics Gábor

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 csipet őrölt babérlevél
  • 1 csipet őrölt majoránna
  • 1 l zöldségalaplé
  • 2 evőkanál zsír
  • bors

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált hús
  • 8-10 savanyúkáposzta-levél
  • 5 evőkanál kukoricadara
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál füstölt őrölt pirospaprika
  • bors

Így készítsd el:

  1. Készítsd el először a tölteléket. Hámozd meg és reszeld le a vöröshagymát, majd keverd össze a darált hússal és az áttört fokhagymával.
  2. Ízesítsd a masszát sóval, borssal, kevéske füstölt pirospaprikával, végül dolgozd bele a kukoricadarát és az egész tojást is.
  3. A savanyított káposztaleveleket terítsd ki, vágd ki belőle a középső vastag eret, ezzel ketté is vágtad a levelet. Tegyél mindegyikbe tölteléket, és csavard fel.
  4. Vág fel a szalonnát apró darabokra, kevés zsiradékon egy nagy lábasban pirítsd meg őket.
  5.  Dobd rá finoman a finomra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg átlátszóra, majd add hozzá az áttört fokhagymát és azzal is süsd egy percig.
  6. Vedd le a tűzhelyről, és keverd hozzá az őrölt pirospaprikát.
  7. Tedd vissza a tűzhelyre, forgasd bele a savanyú káposztát, öntsd rá a zöldségalaplevet, add hozzá a paradicsompürét és a fűszereket, majd forgasd jól össze. Óvatosan helyezd rá a töltelékeket, fedd le, és 40-45 perc alatt főzd készre.
  8. Tejföllel, friss kenyérrel tálalhatod is.

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek