Létrehozva: 2023.11.05.

Nem érett be a paprikád? Ezzel a módszerrel megmentheted

Bár még nem jöttek el az őszi fagyok, a most még zöld paprikák már nem fognak beérni. De ez nem jelenti azt, hogy ki kellene őket dobni; mutatjuk, milyen finomságot készíthetsz éretlen paprikából!

Legyen szó bármilyen fajtájú paprikáról, ha van még éretlen, zöld termés a bokrokon, az jó eséllyel már nem fog beérni. Ugyanis az éréshez melegre van szüksége és napsütésre, és bár még időnként tavaszias az időjárás, ez kevés lesz ahhoz, hogy bepirosodjanak a paprikáid. Ha már szeretnéd leszedni a konyhakertet, vagyis nem adsz nekik esélyt beérni a fagyokig, akkor sem kell kidobni a zöld, éretlen paprikákat: isteni savanyúságot készíthetsz belőlük! A legjobb az egészben pedig az, hogy mivel egy-két szem már piros, még színes is lesz az üvegek tartalma. Mutatjuk a receptet!

Az éretlen paprikát is fel lehet használni a konyhában. Fotó: Pixabay.com

Zöld paprika savanyúság

Hozzávalók:

  • 2 kg paprika
  • 6 ek 20%-os ecet
  • 10 db egész feketebors
  • 2 ek só
  • 4 ek cukor
  • 1 ek mustármag
  • 3 liter víz
Homemade,Pickled,Peppers,And,Salsa
Mutatós, és igencsak finom savanyúságot készíthetsz a kertben megmaradt paprikákból! Fotó: Monique Larroux /  Shutterstock

Elkészítés

  • A paprikákat alaposan mosd meg. A nagyobb darabokat (pl. kaliforniai vagy kápia paprika) csumázd ki és vágd csíkokra, a kisebbek egyben is mehetnek az üvegekbe. 
  • A megtisztított, feldolgozott paprikákat jó szorosan tedd csírátlanított befőttes üvegekbe, majd készítsd el a felöntőlevet.
  • Öntsd a vizet egy fazékba, add hozzá a fűszereket, a sót és a cukrot, majd forrald fel. Még forrón kanalazd a paprikával kitömött üvegekbe úgy, hogy a peremtől 1-1,5 centi szabad hely maradjon. Zárd le az üvegeket, majd száraz dunsztban hagyd őket kihűlni. A savanyúság máris fogyasztható kihűlés után, de érdemes vele várni néhány hetet, hogy összeérjenek az ízek.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek