tóth gabi
Bár még nem jöttek el az őszi fagyok, a most még zöld paprikák már nem fognak beérni. De ez nem jelenti azt, hogy ki kellene őket dobni; mutatjuk, milyen finomságot készíthetsz éretlen paprikából!
Legyen szó bármilyen fajtájú paprikáról, ha van még éretlen, zöld termés a bokrokon, az jó eséllyel már nem fog beérni. Ugyanis az éréshez melegre van szüksége és napsütésre, és bár még időnként tavaszias az időjárás, ez kevés lesz ahhoz, hogy bepirosodjanak a paprikáid. Ha már szeretnéd leszedni a konyhakertet, vagyis nem adsz nekik esélyt beérni a fagyokig, akkor sem kell kidobni a zöld, éretlen paprikákat: isteni savanyúságot készíthetsz belőlük! A legjobb az egészben pedig az, hogy mivel egy-két szem már piros, még színes is lesz az üvegek tartalma. Mutatjuk a receptet!
Zöld paprika savanyúság
Hozzávalók:
Elkészítés