RETRO RÁDIÓ

Felrobbantotta a netet a fügesavanyú, erre a receptre várt minden háziasszony

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2023. 10. 29. 19:30

Ezt az isteni savanyúságot te sem hagyhatod ki! Most van itt az ideje az elkészítésének, és télen szuper lesz előkapni a kamrából.

Ez a zseniális recept felrobbantotta a netet, háziasszonyok szóltak hozzá, hogyan lehet eltenni a fügét télire. Lefutott a fügeszezon, de még mindig akad beéretlen termés az ágakon. Sokan teszik süteménybe is ez az isteni finom gyümölcsöt, de mi legyen az éretlen szemekkel? A fügesavanyú megoldás lehet! Íme, a kihagyhatatlan recept: 

Soaked,Figs,In,Alcohol,Liqueur,In,Jars,On,The,Table
Fotó: Alena Sekerakova /  Shutterstock

Hozzávalók:

 2 kg füge

felöntőlé:

  • 5 kanál méz
  • 10 kanál cukor
  • 8 dkg só
  • 1 kk borkén
  • 0,5 l 10 % ecet
  • 2 l víz
  • késhegynyi  nátrium benzoát ( kihagyható)

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a fügéket, a kupakjukat vágd le, majd tedd a szemeket a befőttesüvegbe.
  2. A felöntőlé hozzávalóit nagyon alaposan keverd össze. Öntsd rá az fügékre hidegen.
  3. Ne ijedj meg, kissé zavaros lesz a lé, kell neki pár nap, mire leülepszik.
  4. A tetejére tegyél késhegynyi nátrium benzoát, celofánt, és tekerd rá a tetőt.

Jó étvágyat!

Tippek:

A háziasszonyok azt is hozzáfűzték a recepthez, hogy chilivel és fokhagymával is elteszik a fügét, és van, aki viszont a tartósítót kihagyja. Sőt, esetleg uborkalével készítik az felöntőlevet. Fontos szempont, hogy a füge ne legyen semmiképpen túlérett! Pikáns ízt kapsz, ha kihagyod a receptből a mézet. Van, aki inkább vizes dunsztba teszi az üvegeket.  Egy biztos, ettől az ajánlástól sokan kedvet kaptak, és elkészítették ezt a finomságot. Ha neked is tetszik, hajrá, láss neki, főleg, ha a kertedben van még éretlen füge!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.