tóth gabi
Idén bőségesen ontja termését a füge, és az első darabokat már meg is kóstolhattuk. De hogyan lehet eltenni télire? A lekvár, befőtt mellett készíts fügelikőrt; különleges, isteni finom ital lesz a hideg hónapokra!
Ha van fügebokrod vagy fád a kertben, biztosan észrevetted már, hogy idén rogyásig van gyümölccsel: most kezd érni az első adag, de már a másodérés apró, zöld bogyóival is telis-tele vannak az ágak. Idén nagyon jó idő van a fügére, hiszen ez a növény a napfényt szereti; és míg más növény szenved a tikkasztó hőségtől és a vízhiánytól, a füge tobzódik. A lekvár, befőtt alap, ha el szeretnéd tenni télire, de próbálj ki egy kis alkoholos finomságot is: a fügelikőr különleges színével, mennyei ízével mindenki kedvence lesz. A recept gyors, tíz perc alatt össze is állíthatod a likőr alapanyagot, és később csak annyi teendőd van vele, hogy néha megrázogatod az üveget. A fügelikőrnek nagyon jól áll a vaníliás cukor, de emellett ízesítheted egy leheletnyi gyömbérrel, fahéjjal vagy narancshéjjal is. Mutatjuk a receptet, amit nem lehet elrontani!
Hozzávalók:
Elkészítés: