tóth gabi
Ha valami igazi különlegességet szeretnél télire, készíts diópálinkát! A zöld diót még lehet szedni, az elkészítés pedig, bár hosszadalmas, roppant egyszerű, mutatjuk a receptet!
A diófa igazi kincs, hiszen szinte aranyárban lehet kapni a diót. Ha van a kertedben, akkor most is szüretelhetsz róla, nem csupán ősszel az érett terméseket, hiszen a zöld diót is felhasználhatod. Készülhet belőle isteni befőtt, de az igazi sláger a diópálinka, ami pont karácsonyra érik be – és ezzel a különlegességgel minden vendégedet elkápráztathatod. A zöld dióban rengeteg C-vitamin és vas található, méregtelenítő és vértisztító hatása van, így a belőle készült likőr a hideg, megfázásos hónapokban valóságos gyógyír. Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan készül a házi diópálinka.
Diópálinka recept
Hozzávalók:
Elkészítés:
Június végén, július elején szedhető a zöld dió a fáról; akkor használható fel, ha még nem kezdett el megkeményedni. Ezt a legkönnyebben úgy tudod megnézni, hogy leszedsz egyet a fáról, és kettévágod egy éles késsel. Ha nem akad meg a penge, akkor még bátran felhasználhatod a diópálinkához.