Létrehozva: 2023.10.06.

Gyorsabb lett a panírozás: rántott hús liszt, tojás, zsemlemorzsa nélkül!

Szinte nincs is ember, aki ne szeretné ezt a hagyományos ételt; ám a panír miatt nagyon hizlaló lehet. Kivéve, ha ezzel a módszerrel készíted! Isteni finom, és nem kell a kalóriák miatt aggódnod...

Nagyon sok családban még mindig a rántott hús a hétvégi menü, és nem véletlen, hiszen legyen szó akár csirke-, akár disznóhúsról, a ropogós panírnak, a szaftos húsnak nem lehet ellenállni. Azonban azok, akik diétáznak, sokszor inkább lemondanak a rántott húsról, hiszen valljuk be, a lisztes, zsemlemorzsás panír még jó pár kalóriát hozzáad a húshoz. Szerencsére azonban a panírból ki lehet hagyni a lisztet és a morzsát is, a végeredmény pedig ugyanolyan finom, mint a hagyományos rántott hús. A titok nyitja a zabpehely; mutatjuk, hogyan készíthetsz vele isteni, ropogós rántott húst!

Close-up,Of,Delicious,Crispy,Fried,Chicken,Breast,Strips,On,White
Próbáld ki így a rántott húst! Fotó: from my point of view

Zabpelyhes rántott hús

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 15 dkg zabpehely
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

  • Vágd szeletekre vagy csíkokra a csirkemellet, a joghurtot öntsd egy mélytányérba, keverd bele a sót, a borsot és a reszelt fokhagymát. 
  • A zabpelyhet daráld le, majd tedd egy lapos tányérba. Forgasd a húsokat a joghurtos keverékbe, majd hagyd őket állni 20 percet; így omlósabbak, finomabbak lesznek. Utána forgasd meg a húsokat a zabpehelyben.
  • Fektesd a panírozott húsokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd őket 180 fokon 20-25 percig. Így még kevesebb kalóriát tartalmaz majd, mintha olajban, serpenyőben készítetted volna. Mártogatóssal isteni!


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek