RETRO RÁDIÓ

Gyorsabb lett a panírozás: rántott hús liszt, tojás, zsemlemorzsa nélkül!

Létrehozva2023. 10. 06. 12:00

Szinte nincs is ember, aki ne szeretné ezt a hagyományos ételt; ám a panír miatt nagyon hizlaló lehet. Kivéve, ha ezzel a módszerrel készíted! Isteni finom, és nem kell a kalóriák miatt aggódnod...

Nagyon sok családban még mindig a rántott hús a hétvégi menü, és nem véletlen, hiszen legyen szó akár csirke-, akár disznóhúsról, a ropogós panírnak, a szaftos húsnak nem lehet ellenállni. Azonban azok, akik diétáznak, sokszor inkább lemondanak a rántott húsról, hiszen valljuk be, a lisztes, zsemlemorzsás panír még jó pár kalóriát hozzáad a húshoz. Szerencsére azonban a panírból ki lehet hagyni a lisztet és a morzsát is, a végeredmény pedig ugyanolyan finom, mint a hagyományos rántott hús. A titok nyitja a zabpehely; mutatjuk, hogyan készíthetsz vele isteni, ropogós rántott húst!

Close-up,Of,Delicious,Crispy,Fried,Chicken,Breast,Strips,On,White
Próbáld ki így a rántott húst! Fotó: from my point of view

Zabpelyhes rántott hús

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 15 dkg zabpehely
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

  • Vágd szeletekre vagy csíkokra a csirkemellet, a joghurtot öntsd egy mélytányérba, keverd bele a sót, a borsot és a reszelt fokhagymát. 
  • A zabpelyhet daráld le, majd tedd egy lapos tányérba. Forgasd a húsokat a joghurtos keverékbe, majd hagyd őket állni 20 percet; így omlósabbak, finomabbak lesznek. Utána forgasd meg a húsokat a zabpehelyben.
  • Fektesd a panírozott húsokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd őket 180 fokon 20-25 percig. Így még kevesebb kalóriát tartalmaz majd, mintha olajban, serpenyőben készítetted volna. Mártogatóssal isteni!


 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.