
Gyorsabb lett a panírozás: rántott hús liszt, tojás, zsemlemorzsa nélkül!
Szinte nincs is ember, aki ne szeretné ezt a hagyományos ételt; ám a panír miatt nagyon hizlaló lehet. Kivéve, ha ezzel a módszerrel készíted! Isteni finom, és nem kell a kalóriák miatt aggódnod...
Nagyon sok családban még mindig a rántott hús a hétvégi menü, és nem véletlen, hiszen legyen szó akár csirke-, akár disznóhúsról, a ropogós panírnak, a szaftos húsnak nem lehet ellenállni. Azonban azok, akik diétáznak, sokszor inkább lemondanak a rántott húsról, hiszen valljuk be, a lisztes, zsemlemorzsás panír még jó pár kalóriát hozzáad a húshoz. Szerencsére azonban a panírból ki lehet hagyni a lisztet és a morzsát is, a végeredmény pedig ugyanolyan finom, mint a hagyományos rántott hús. A titok nyitja a zabpehely; mutatjuk, hogyan készíthetsz vele isteni, ropogós rántott húst!

Zabpelyhes rántott hús
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 15 dkg zabpehely
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
- Vágd szeletekre vagy csíkokra a csirkemellet, a joghurtot öntsd egy mélytányérba, keverd bele a sót, a borsot és a reszelt fokhagymát.
- A zabpelyhet daráld le, majd tedd egy lapos tányérba. Forgasd a húsokat a joghurtos keverékbe, majd hagyd őket állni 20 percet; így omlósabbak, finomabbak lesznek. Utána forgasd meg a húsokat a zabpehelyben.
- Fektesd a panírozott húsokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd őket 180 fokon 20-25 percig. Így még kevesebb kalóriát tartalmaz majd, mintha olajban, serpenyőben készítetted volna. Mártogatóssal isteni!








