
Tegyél szódabikarbónát a fasírtba és nem bánod meg!
Könnyű és levegős lesz a húspogácsa, többé nem áll össze, ha ezt a trükköt alkalmazod. Mutatjuk hogyan!
A szokásos módon elkészített fasírtba zsemlét teszünk, hogy isteni finom és könnyű legyen. Ha szeretnéd, hogy diétás jellege legyen a húspogácsádnak, és ne álljon össze, akkor semmi kenyérféle nem kell bele. Helyette viszont jöhet a szódabikarbóna! Sütés közben felfújja a húst, aminek a térfogata így kissé megnövekszik. Vesd be a trükköt és laza, könnyű fasírtod lesz. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéscomb/pulykamell
- 50 dkg darált marhahús
- 2 tojás
- 2 fej hagyma, finomra vágva
- 5 cikk fokhagyma
- 1 cs. petrezselyemzöld
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1/2 tk. szódabikarbóna
Így készítsd el:
- Keverd össze a darált húst a tojással, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, a fokhagymával és a petrezselyemmel együtt.
- Szórj bele 1/2 teáskanálnyi szódabikarbónát, sózd, borsozd és paprikázd.
- Készíts ízlésednek megfelelő nagyságú gombócokat, a gömböket helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.
- Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, akkor forgasd meg őket, és addig süsd, amíg a másik oldal is pirosra nem sül. Mártogatóssal is isteni finom!
Tipp:
Olajban is kisütheted, de ha túl képlékenynek érzed a masszát, akkor alacsony szénhidráttartalmú morzsával dúsíthatod. Így könnyebb lesz formázni.
Jó étvágyat!






