Létrehozva: 2023.09.21.

Tegyél szódabikarbónát a fasírtba és nem bánod meg!

Könnyű és levegős lesz a húspogácsa, többé nem áll össze, ha ezt a trükköt alkalmazod. Mutatjuk hogyan!

A szokásos módon elkészített fasírtba zsemlét teszünk, hogy isteni finom és könnyű legyen. Ha szeretnéd, hogy diétás jellege legyen a húspogácsádnak, és ne álljon össze, akkor semmi kenyérféle nem kell bele. Helyette viszont jöhet a szódabikarbóna! Sütés közben felfújja a húst, aminek a térfogata így kissé megnövekszik. Vesd be a trükköt és laza, könnyű fasírtod lesz. Mutatjuk a receptet:

Chicken,Meatballs,With,Glaze,On,Wooden,Table.
Fotó: nelea33 / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb/pulykamell
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 tojás
  • 2 fej hagyma, finomra vágva
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. szódabikarbóna

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a  darált húst a tojással, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, a fokhagymával és a petrezselyemmel együtt. 
  2. Szórj bele 1/2 teáskanálnyi szódabikarbónát, sózd, borsozd és paprikázd.
  3. Készíts ízlésednek megfelelő nagyságú gombócokat, a gömböket helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  4. Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, akkor forgasd meg őket, és addig süsd, amíg a másik oldal is pirosra nem sül. Mártogatóssal is isteni finom!

Tipp:

Olajban is kisütheted, de ha túl képlékenynek érzed a masszát, akkor alacsony szénhidráttartalmú morzsával dúsíthatod. Így könnyebb lesz formázni.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek