RETRO RÁDIÓ

Tegyél szódabikarbónát a fasírtba és nem bánod meg!

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 09. 21. 12:00

Könnyű és levegős lesz a húspogácsa, többé nem áll össze, ha ezt a trükköt alkalmazod. Mutatjuk hogyan!

A szokásos módon elkészített fasírtba zsemlét teszünk, hogy isteni finom és könnyű legyen. Ha szeretnéd, hogy diétás jellege legyen a húspogácsádnak, és ne álljon össze, akkor semmi kenyérféle nem kell bele. Helyette viszont jöhet a szódabikarbóna! Sütés közben felfújja a húst, aminek a térfogata így kissé megnövekszik. Vesd be a trükköt és laza, könnyű fasírtod lesz. Mutatjuk a receptet:

Chicken,Meatballs,With,Glaze,On,Wooden,Table.
Fotó: nelea33 / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb/pulykamell
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 tojás
  • 2 fej hagyma, finomra vágva
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. szódabikarbóna

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a  darált húst a tojással, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, a fokhagymával és a petrezselyemmel együtt. 
  2. Szórj bele 1/2 teáskanálnyi szódabikarbónát, sózd, borsozd és paprikázd.
  3. Készíts ízlésednek megfelelő nagyságú gombócokat, a gömböket helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  4. Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, akkor forgasd meg őket, és addig süsd, amíg a másik oldal is pirosra nem sül. Mártogatóssal is isteni finom!

Tipp:

Olajban is kisütheted, de ha túl képlékenynek érzed a masszát, akkor alacsony szénhidráttartalmú morzsával dúsíthatod. Így könnyebb lesz formázni.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.