tóth gabi
Édeskés, lágy és isteni finom lesz így a fokhagyma: mutatjuk a szuper receptet!
Próbáltad már a konfitálást? A konfitált fokhagyma szuper ötlet, nem sok energiabefektetést igényel, és eláll 2-3 hétig is. Annyi csak a dolgod vele, hogy meg kell pucolni a fokhagyma gerezdeket, fel kell önteni olívaolajjal, ízesíteni fűszerekkel és a tűzhelyre tenni. Így elkészítve a fokhagyma teljesen átalakul! Elveszti eredeti erős ízét, helyette krémes, édeskés lesz.
Nagyon alacsony lángon, gyöngyözve konfitálj. Ha forró az olaj, a fokhagymát megégeted, belül pedig kiszárad. Ezzel mindent elrontanál. Ha olyan a tűzhelyed, ahol nagyon erős a láng, akkor válaszd inkább a sütőt. Nagyon egyszerűen csak tedd be 120 C fokra a tűzálló edényben az olajjal felöntött fokhagymát, majd hagyd megpuhulni. Nagyjából 2 órára szükséged lesz. Az olívaolaj a végére átveszi a fokhagyma és a fűszerek ízét. Szuper alapja lehet más ételeknek. De ami még nagyon szuper, ha pirítósra raksz belőle: így reggelire vagy előételnek is fogyasztatod.
Jó étvágyat!