RETRO RÁDIÓ

Így készíthetsz konfitált fokhagymát, isteni finom pirítósra kenve

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 09. 24. 18:30

Édeskés, lágy és isteni finom lesz így a fokhagyma: mutatjuk a szuper receptet!

Próbáltad már a konfitálást? A konfitált fokhagyma szuper ötlet, nem sok energiabefektetést igényel, és eláll 2-3 hétig is. Annyi csak a dolgod vele, hogy meg kell pucolni a fokhagyma gerezdeket, fel kell önteni olívaolajjal, ízesíteni fűszerekkel és a tűzhelyre tenni. Így elkészítve a fokhagyma teljesen átalakul! Elveszti eredeti erős ízét, helyette krémes, édeskés lesz.

Garlic,Confit
Fotó: hadasit

Fontos tudnivaló:

Nagyon alacsony lángon, gyöngyözve konfitálj. Ha forró az olaj, a fokhagymát megégeted, belül pedig kiszárad. Ezzel mindent elrontanál. Ha olyan a tűzhelyed, ahol nagyon erős a láng, akkor válaszd inkább a sütőt.  Nagyon egyszerűen csak tedd be 120 C fokra a tűzálló edényben az olajjal felöntött fokhagymát, majd hagyd megpuhulni. Nagyjából 2 órára szükséged lesz. Az olívaolaj a végére átveszi a fokhagyma és a fűszerek ízét. Szuper alapja lehet más ételeknek. De ami még nagyon szuper, ha pirítósra raksz belőle: így reggelire vagy előételnek is fogyasztatod.

Hozzávalók: 

  • 4 dl olívaolaj
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 tk só
  • 1 tk rozmaring
  • 1 tk kakukkfű

Így készítsd el:

  1. Szedd gerezdekre a fokhagymát és pucold meg.
  2. Az olívaolajat tedd egy kis lábasba, add hozzá a fokhagymát, a sót , a rozmaringot és a kakukkfüvet.
  3. Alacsony lángon, fedő alatt főzd meg, nagyjából egy óra alatt. Eddigre a fokhagyma világosbarna és puha lesz.
  4. Ügyelj, rá, hogy ne égesd meg!

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.