
Így készíthetsz konfitált fokhagymát, isteni finom pirítósra kenve
Édeskés, lágy és isteni finom lesz így a fokhagyma: mutatjuk a szuper receptet!
Próbáltad már a konfitálást? A konfitált fokhagyma szuper ötlet, nem sok energiabefektetést igényel, és eláll 2-3 hétig is. Annyi csak a dolgod vele, hogy meg kell pucolni a fokhagyma gerezdeket, fel kell önteni olívaolajjal, ízesíteni fűszerekkel és a tűzhelyre tenni. Így elkészítve a fokhagyma teljesen átalakul! Elveszti eredeti erős ízét, helyette krémes, édeskés lesz.

Fontos tudnivaló:
Nagyon alacsony lángon, gyöngyözve konfitálj. Ha forró az olaj, a fokhagymát megégeted, belül pedig kiszárad. Ezzel mindent elrontanál. Ha olyan a tűzhelyed, ahol nagyon erős a láng, akkor válaszd inkább a sütőt. Nagyon egyszerűen csak tedd be 120 C fokra a tűzálló edényben az olajjal felöntött fokhagymát, majd hagyd megpuhulni. Nagyjából 2 órára szükséged lesz. Az olívaolaj a végére átveszi a fokhagyma és a fűszerek ízét. Szuper alapja lehet más ételeknek. De ami még nagyon szuper, ha pirítósra raksz belőle: így reggelire vagy előételnek is fogyasztatod.
Hozzávalók:
- 4 dl olívaolaj
- 3 fej fokhagyma
- 1 tk só
- 1 tk rozmaring
- 1 tk kakukkfű
Így készítsd el:
- Szedd gerezdekre a fokhagymát és pucold meg.
- Az olívaolajat tedd egy kis lábasba, add hozzá a fokhagymát, a sót , a rozmaringot és a kakukkfüvet.
- Alacsony lángon, fedő alatt főzd meg, nagyjából egy óra alatt. Eddigre a fokhagyma világosbarna és puha lesz.
- Ügyelj, rá, hogy ne égesd meg!
Jó étvágyat!






