RETRO RÁDIÓ

Ettől az extra hozzávalótól tényleg isteni lesz a palacsinta

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 09. 27. 12:30

Az ősz egyik legízletesebb palacsintáját neked is el kell készítened! Szuper reggeli, de még uzsonnára is kiváló választás. Íme a recept.

Igazi szezonja van az almának, és lereszelve fantasztikus ízt ad a palacsintának. Édes is és enyhén savanykás is. Fantasztikus illatával az egész családot a konyhába hívogatja, kellemes közös reggelit tölthettek el együtt, élvezve ezt a finomságot. Nem marad üres egy pocak sem és a gyerekek mosollyal kezdhetik a napot! Mutatjuk ennek a finomságnak a receptjét.

Palacsinta
Fotó: Monika_1

Hozzávalók:

  •  4 db alma
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek cukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 3 dl tej
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Szitáld át a lisztet egy tálba, add hozzá a sót, fahéjat, sütőport, cukrot és keverd jól össze. Ezután mehet hozzá a tojás és az olaj. A tejet apránként, fokozatosan adagold hozzá és keverd sűrűre.
  2. Az almákat reszeld le és nyomd ki belőle a levet, majd add hozzá a tésztádhoz.
  3. A tésztát 2-3 kisebb evőkanállal adagold bele az enyhén olajozott serpenyőbe. Süsd aranybarnára mindkét oldalát.
  4. A kész palacsintákat fahéjas porcukorral hintsd meg, vagy vaníliasodóval is tálalhatod.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.