Létrehozva: 2023.09.27.

Ettől az extra hozzávalótól tényleg isteni lesz a palacsinta

Az ősz egyik legízletesebb palacsintáját neked is el kell készítened! Szuper reggeli, de még uzsonnára is kiváló választás. Íme a recept.

Szerző Sors Edina

Igazi szezonja van az almának, és lereszelve fantasztikus ízt ad a palacsintának. Édes is és enyhén savanykás is. Fantasztikus illatával az egész családot a konyhába hívogatja, kellemes közös reggelit tölthettek el együtt, élvezve ezt a finomságot. Nem marad üres egy pocak sem és a gyerekek mosollyal kezdhetik a napot! Mutatjuk ennek a finomságnak a receptjét.

Palacsinta
Fotó: Monika_1

Hozzávalók:

  •  4 db alma
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 2 ek cukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 3 dl tej
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Szitáld át a lisztet egy tálba, add hozzá a sót, fahéjat, sütőport, cukrot és keverd jól össze. Ezután mehet hozzá a tojás és az olaj. A tejet apránként, fokozatosan adagold hozzá és keverd sűrűre.
  2. Az almákat reszeld le és nyomd ki belőle a levet, majd add hozzá a tésztádhoz.
  3. A tésztát 2-3 kisebb evőkanállal adagold bele az enyhén olajozott serpenyőbe. Süsd aranybarnára mindkét oldalát.
  4. A kész palacsintákat fahéjas porcukorral hintsd meg, vagy vaníliasodóval is tálalhatod.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek