
Ettől az extra hozzávalótól tényleg isteni lesz a palacsinta
Az ősz egyik legízletesebb palacsintáját neked is el kell készítened! Szuper reggeli, de még uzsonnára is kiváló választás. Íme a recept.
Igazi szezonja van az almának, és lereszelve fantasztikus ízt ad a palacsintának. Édes is és enyhén savanykás is. Fantasztikus illatával az egész családot a konyhába hívogatja, kellemes közös reggelit tölthettek el együtt, élvezve ezt a finomságot. Nem marad üres egy pocak sem és a gyerekek mosollyal kezdhetik a napot! Mutatjuk ennek a finomságnak a receptjét.

Hozzávalók:
- 4 db alma
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 2 ek cukor
- 2 db tojás
- 2 ek olaj
- 3 dl tej
- olaj a sütéshez
Így készítsd el:
- Szitáld át a lisztet egy tálba, add hozzá a sót, fahéjat, sütőport, cukrot és keverd jól össze. Ezután mehet hozzá a tojás és az olaj. A tejet apránként, fokozatosan adagold hozzá és keverd sűrűre.
- Az almákat reszeld le és nyomd ki belőle a levet, majd add hozzá a tésztádhoz.
- A tésztát 2-3 kisebb evőkanállal adagold bele az enyhén olajozott serpenyőbe. Süsd aranybarnára mindkét oldalát.
- A kész palacsintákat fahéjas porcukorral hintsd meg, vagy vaníliasodóval is tálalhatod.
Jó étvágyat!






